Thommo: - Stevie G snart tilbake

De fleste på skadelista tilbake innen 14 dager. Thompson om valget av Jones. Rush om Owen, Heskey og Jones. Sterkt reservelag mot Everton. Opprykk for damelaget.

Kaptein Steven Gerrard er tilbake i trening og kan være i startelleveren mot Wolverhampton neste onsdag. Fremdeles er det en mulighet at scouseren rekker tv-kampen mot Tottenham lørdag.

- Stevie er ikke langt unna nå. Vi må se hvordan han gjør det på trening denne uken, men han kan bli tilgjengelig til helgen. Han vil definitivt være klar mot Wolves, sier assistent-manager Phil Thompson.

Og med Jamie Carragher og Steve Finnan i spill for de nest beste i mini-derbyet i kveld begynner antall navn på skadelista å minke betraktelig.

- Det er deilig å se lyset i enden av tunnelen. Harry Kewell har fått et par kamper nå, og det var stort å ha Michael Owen tilbake i aksjon igjen. Uansett hvor mange runder man legger ned på treningsfeltet er det ingen erstatning for den skarpheten man får gjennom å spille kamper. Jerzy Dudek og Chris Kirkland kommer seg også, så ting begynner å se langt lysere ut, legger Thompson til.

 

Thommo om valget av Jones

Phil Thompson benyttet også anledningen til å si noen rosende ord om Paul Jones, som holdt nullen i debuten mot Aston Villa og fortalte om hvorfor nettopp han ble hentet inn.

- Det var fint å se hans profesjonelle opptreden i den første kampen. Han snakket med forsvarerne rundt seg, og det viste seg at beslutningen om å hente ham til klubben var den rette. Han var den første på vår liste og vi vektla viktigheten av å få en som kjenner Premier League og som snakker engelsk, slik at han kan kommunisere med sine medspillere. Det var en stor dag for ham å spille for sine idoler fra barndommen, og han kom gjennom det på en fenomenal måte.

 

Rush om Jones og spissene

I dagens spalte i Liverpool Echo har Ian Rush bare lovord å si om Paul Jones.
-Ikke bare spilte han en god kamp og er en god keeper, men den walisiske landslagskeeperen viste også at penger ikke betyr alt i fotball da han avslo en permanent kontrakt med Portsmouth for å spille for Liverpool i en måned. Forsvaret hadde stor tiltro til ham fra start av. Med fem nye ”clean sheets” før låneperioden utgår, så blir han kanskje bedt om å bli enda en måned, sier angrepstreneren spøkefullt.

Rush er også lei av å høre spekulasjoner om Michael Owens framtid i klubben. Ikke en dag går uten at pressen skriver noe om dette. Den tidligere storscoreren håper at St. Michael nå får den roen han behøver til å konsentrere seg om fotballen. Trolig trenger han to-tre kamper før han er tilbake i form. Også Emile Heskey får ros av Rush.

- De to siste kampene har han spilt praktfullt, og har vist egenskaper til å bli suksessfull. Når han er i slag, skaper han mange problemer for motstanderen og gir en ny dimensjon i spillet. Vi spilte ikke vår beste kamp på lørdag, men det var absolutt en av de bedre. Vi forsøker alltid å spille god fotball og vinne. Men etter omstendighetene vi nå befinner oss i, må vi gi kreditt fordi vi har vunnet tre vanskelig kamper, og det på beste måte.

 

Lagoppstilling reservelaget

De røde stiller med et sterkt reservelag mot Everton i Southport, avspark kl.20.00. Både Steve Finnan og Jamie Carragher starter, og forventes å spille 45 minutter i første opptreden etter skade. Av de fem som begynte på benken for førstelaget lørdag befinner Florent Sinama-Pongolle, Anthony Le Tallec og Patrice Luzi seg i startoppstillingen, mens verken Djimi Traore eller Bruno Cheyrou blir involvert. I sesongens første oppgjør vant Liverpool 1-0 på Deva Stadium, og Florent Sinama-Pongolle scoret sitt første mål i den røde trøya.

 

Startoppstilling: Patrice Luzi, Steve Finnan, Jamie Carragher, Carl Medjani, Zak Whitbread, Darren Potter, Jon Otsemobor, John Welsh, Florent Sinama-Pongolle, Anthony Le Tallec, Robbie Foy.

Innbyttere: Michael Foley, Paul Harrison (gk), David Raven, Mark Smyth, Stephen Gillespie, Stephen Vaughan.

Evertons tropp: Simonsen, Wynne, Pistone, Clarke, O’Hanlon. Gemmill, Alexandersson, Schumacher, Osman, Li Tie, McFadden, A Moogan, Turner, Gerrard, B Moogan, Pascucci, Symes.

Vår representant er dessverre forhindret fra å se kampen og derfor kommer vi ikke med noen egen rapport etter kampslutt.

 

Keeper linket

Sky Sports linker den kroatiske landslagskeeperen Stipe Pletikosa med en overgang til Liverpool. Han spiller til daglig i den ukrainske toppklubben Shakhtar Donetsk.

 

Opprykk for damelaget

Liverpools damelag sikret i helgen opprykk til øverste divisjon (National Premier League) gjennom å beseire Oldham 2-1.