Tiårsjubileum for the Kop

I morgen er det 10 år siden siste kamp foran et stående The Kop. Thommo håper ”den 12. mann” hjelper laget til CL. Boro uten stopperveteraner.

”Nye Kop” ti år

I morgen kveld  er det ti år siden publikum på legendariske the Kop stod oppreist for siste gang i 0-1 tapet for Norwich City. Den berømte tribunen ble jevnet med jorda og bygd om til sittetribune like etterpå, men det er fortsatt denne delen av Anfield som vanligvis lager mest lyd. Assistent-manager Phil Thompson bruker den anledningen til å fortelle hvor viktig Anfields trofaste supporterne vil være i de to siste hjemmekampene av årets sesong. I et intervju med klubbens offisielle nettsider oppfordrer Gerard Houlliers høyre hånd til høyt desibelnivå rundt hele banen.

- Det er ingen tvil om at fansen vil spille en viktig rolle. Det er ingenting som er vakrerer i fotball når det er samhold mellom supporterne og laget, mener ”Thommo”.

De fleste er enige om at stemningen på Anfield aldri kommer til å bli helt den samme som den tiden scouserne på the Kop stod oppreist. Den berømte 12. mann synger ikke like høyt lenger.

- Jeg vet veldig godt at ting har forandret seg siden det ble utelukkende sittetribuner, men nå hender det at det oppstår synging fra alle fire sidene og ikke bare the Kop. Vår Champions League-jakt ser ut til å vare helt til siste kamp, og fansen kan spille en nøkkelrolle med å støtte laget, håper Phil Thompson.

Boro uten stopperveteraner

Middlesbroughs midtstopperveteran Colin Cooper mister etter all sannsynlighet søndagens kamp på Anfield. 37-åringen skadet kneet i en reservelagskamp nylig. Fra før er lagkaptein og landslagsspiller Gareth Southgate ute med skade, og dermed må manager Steve McClaren sette sin lit til Chris Riggott og Ugo Ehiogu i midtforvaret.