Tilbake rundt nyttår

Optimistisk Vladimir Smicer. Enda et krav om tøffere spillestil. U21-spillere i aksjon. 11 seniorspillere til VM-kvalik - se oversikt over helgas røde TV-kamper. Tidligkamp mot Man. U.

Da Vladimir Smicer gjennomgikk en kneoperasjon i sommer, var det frykt for at karrieren hans kunne være over. Faktisk ble sjansene for at så skulle være tilfelle, anslått til 25 prosent. Nå kommer derimot de hyggelige nyhetene om at tsjekkeren vil returnere, nærmere bestemt rundt nyttår.
- Det er nå ti uker siden operasjonen, og de to siste av dem har jeg klart meg uten krykker, forteller Smicer, som denne uka var i Uganda og overrakte en gave fra Liverpool til lokale barn.
- Nå trenger jeg å bygge opp musklene nok til at jeg kan løpe igjen. Det vil antagelig skje tidlig i desember, så dermed kan jeg være spilleklar rundt nyttår, håper midtbanespilleren.
Skadeavbrekket hans kom på det verst tenkelige tidspunktet: Han mistet muligheten til å vise seg fram for den nye manageren. I tillegg er Smicer inne i sitt siste år av kontrakten med Liverpool.
- Selvfølgelig passet dette svært dårlig, men jeg tenker ikke så mye på kontrakten. Det eneste jeg kan gjøre, er å jobbe meg tilbake og vise hva jeg duger til. Så får vi håpe at jeg kan få en forlenget avtale, sier han.

- Spill tøffere
I likhet med Alan Hansen, som tar til orde for en tøffere visekaptein i Jamie Carragher, så ønsker John Aldrige en mer kompromissløs spillestil fra Liverpools side. Dette er nødvendig for å begynne å vinne bortekampene, mener den tidligere spissen.
- Jeg snakker ikke om å skade noen, men det skader ikke å gå hardt til i noen noen dueller tidlig i kampen, minner "Aldo" om.
Han har merket seg at Liverpools backfirer kun pådro seg seks gule kort sist sesong.
- Det kan du se som et tegn på god disiplin, men det kan også tyde på at de kan koste på seg å takle litt oftere enn de gjør, sier Aldrigde.
Når han først er ute etter forbedring passer han også på å fordele skylden mellom lagdelene.
- Problemet gjelder også midtbanen og spissene. Jeg så fra dag e'n at de sistnevnte er for passive, og jeg ikke tall på hvor ofte jeg har sett det siden. Greit nok liker Dibril Cisse og Milan Baros å få ballen i beina, men de må også kaste seg inn i duellene for forsøksvis å vinne ballen selv. Dette er nødvendig for at målene skal komme, mener Aldridge, som burde vite hva han snakker om.

U21-spillere i landslagsaksjon
De to Liverpool-talentene Florent Sinema Pongolle og Darren Potter spilte i går mot hverandre da U21-lagene til Frankrike og Irland møttes til kamp. Resultatet ble 1-0 til Frankrike etter en sein scoring. Møtet var en del av kvalifiseringen til U21-EM to år fram i tid. Pongolle skal ha spilt en god kamp, hvor han virkelig fikk vist fram farten sin. Samtidig skal han ikke ha vært like heldig med pasninger og skudd, blant annet misbrukte han et straffespark. På den annen side stod han bak innlegget som førte til Frankrikes mål. Potter rapporteres å ha spilt en svært god kamp, med godt overblikk og gode pasninger - en kamp i Steven Gerrards ånd. Robbie Foy startet også i går, skjønt ble byttet ut etter 54 minutter, da Norge og Skottlands U21-lag varmet opp til krigen som angivelig (med John Arne Riise som angiver) skal stå mellom de to nasjonenes A-lag i kveld. Norge vant "junioroppgjøret" 0-2.

Seniorspillere i landslagsaksjon
Hva gjelder seniorspillerne, kan hele 11 av dem spille landskamper denne uka: Milan Baros (Tsjekkia), Sami Hyypiä (Finland), John Arne Riise (Norge), Steve Finnan (Irland), Dijbril Cisse (Frankrike), Stephane Henchoz (Sveits), Jamie Carragher (England), Xabi Alonso (Spania), Salif Diao (Senegal), Djimi Traore (Mali) og Harry Kewell (Australia) er alle uttatt til sine lands VM-kvalifiseringskamper. 
Her er noen av helga røde høydepunkter på TV:

I dag
Skottland - Norge på direkte på TV3 kl. 16.00
England - Wales i opptak på TV3 kl. 18.30, kampstart kl. 16.00 (direkte på Viasat Sport 2)
Frankrike - Irland direkte på Eurosport kl. 21.00

I morgen
Pubkamp England U20 - Nederland U20 kl. 13.30 på Sky Sports med David Raven, David Mannix og Mark Smyth i den engelske troppen.

Mandag
Spania - Belgia i redigert opptak på Eurosport kl.15.00-16.00 (fra lørdag)

Tidligkamp mot Man. U.

Til slutt tar vi med at det engelske fotballforbundet bekrefter at Liverpools hjemmekamp mot Manchester United skal spilles den 15. januar kl. 13:30. Kampen går på TV.