Traore ikke til salg når transfervinduet åpnes

Benitez holdt på å lag Djimi Traore gå til Everton i august, men sier nå at han ønsker forsvarsspilleren ut sesongen. Whitbread stolt over å ”representere” akademiet på førstelaget. God statistikk mot Blackburn.

Djimi Traore har hatt en bemerkeleseverdig høst. Først holder han på å bli solgt til Everton, deretter debuterer han for Mali og nå ser han ut til å ha mer enn én fot innenfor førstelaget. 23-åringen var omtrent klar for David Moyes menn rett før transferdeadlinen i august. Skader i forsvaret gjorde imidlertid at Benitez ombestemte seg og valgte å beholde ham. I dag er Rafa tydelig på at han vil beholde ham – i hvert fall ut sesongen. – Da jeg kom hit sa jeg at hvis vi trente på riktig måte kunne vi forbedre nivået på spillerne. Djimi var en av dem som var veldig frustrert over at han ikke fikk spilletid. Jeg lovet å gi ham kamper, men kunne ikke si når eller hvor mange. Jeg forklarte imidlertid at han var en viktig mann i stallen. Rafa fortsetter forklarer at Traore spiller med en annen ro og trygghet nå fordi han har mer selvtillit. Samtidig legger han ikke skjul på at Djimi nesten ble solgt i høst fordi man ønsket å trimme stallen (les: få ned kostnadene). – I august var flere klubber interessert i ham. Før vinduet ble stengt måtte vi ta en avgjørelse på enkelte spillere. Jeg ønsket å beholde ham ut sesongen. Det fortalte jeg både spilleren og agenten.

Liverpools buss fikk ikke forlate The Den etter tirsdagens kamp før nesten to timer etter kampslutt på grunn av frykt for bråk utenfor stadion. Politiet holdt igjen bussen på grunn av Millwall-supporternes oppførsel før under og etter kampen. Opplysningen er unektelig et skudd for baugen til den mediekampanjen Millwalls formann Theo ”vi er helt uskyldige” Paphitis forsøkte å lansere i går. Liverpool vurderer å klage Kevin Muscat inn for FA etter flere unødvendig harde taklinger.

 

Fra Melwood blir det ellers opplyst i dag at Antonio Nunez kan begynne å trene igjen neste uke etter å ha slitt med en kneskade siden midten av august.

 

Zak stolt over akademibakgrunnen

En av de beste spillerne mot Millwall var unggutten Zak Whitbread. Han var en var dem som ga en positiv respons og markerte seg mer og mer utover i den hardtspilte kampen. Med bakgrunn fra Akademiet i Kirkby er han klar til å motbevise Houlliers ord om at det ikke er noe verdt å satse på der. – Det er bare en ting å gjøre, uttaler Zak i dag, det er å gå ut vise alle med samme oppfatning at så ikke er tilfelle. Det er opp til oss å vise hva vi er gode for. Han holder likevel opp en advarende pekefinger: - Ikke alle som kommer fra Akademiet er i Steven Gerrards klasse. Det finnes ikke mange av den typen. Det er likevel viktig å få prøvd seg på et høyere nivå, det gjelder også for de andre guttene. Bare det kan hjelpe oss til å bli enda bedre. 20-åringen har amerikansk pass, men faren er fra Merseyside og er nå koordinator for speiderne på Akademiet. Familien havnet etter hvert i Singapore og da Zak var 15 år gammel ble det tatt et valgt om å returnere til England for å gi ham en bedre mulighet til å utvikle hans talent. Med U-20 landskamper for USA er han en av flere unge talenter som har vokst mye etter ansettelsen av Rafa Benitez. Zak er full av lovvord om manageren. – Han behandler alle likt, uansett om man er laget stjerne eller bare en læring. Vi trener sammen, spiser sammen og gjør alt som en enhet. Før sesongen lovet han oss alle en sjanse. Det løftet har han holdt. Nå er det opp til oss å bevise at vi er tilliten verdig. Whitbread sier han har mottatt mange tilbud om en utlånskontrakt. Han overlater imidlertid til manageren å vurdere om det vil være riktig skritt å ta for hans videre utvikling.

 

Gérard Houllier er blant favorittene til å ta over den ledige jobben i WBA. Den tidligere Liverpool-manageren har blitt linket til flere tilsvarende jobber etter at han måtte forlate Anfield etter sesongslutt.

 

God statistikk mot Blackburn

Lørdag kveld spiller Liverpool TV-sendt kamp på Ewood Park. De røde vant tre kamper mot Blackburn Rovers forrige sesong. Hjemmelaget har faktisk ikke klart å vinne mot Liverpool på de 11 siste kampene i Premier League. Sesongen har ikke utviklet seg slik lagets nye manager Mark Hughes hadde håpet på. Sist på tabellen og med ligaens mest gjestfrie forsvar er de ute etter å snu den negative trenden. Det er bare to poeng opp til Palace som er sjette sist. Liverpool på sin side begynner å finne flyten og har etter en varierende start tatt 12 av de siste 18 mulige poengene. Forsvaret vår har ikke sluttet inn mål på 330 minutter, men har enda ikke klart å holde ballen ute av nettet på bortebane i ligaen. Jubilanter: Milan Baros kan spille sin 50. ligakamp. Henchoz står med 199 ligakamper for de røde. Finnan kan spille sin 100. kamp i engelsk toppfotball lørdag.

 

Billettsalg Olympiakos: Salget er i gang til sesongkortholdere som har vært på tidligere runder i Champions League. Den 1. desember legges eventuelt gjenstående billetter ut i åpent salg. Ring da telefon: + 44 870 220 0034.