Traore klar for Mali-debut

Traore har skiftet landslag. Henchoz i Sveits-troppen. Millwall-Liverpool på Viasat Sport 1. Vignal scoret på avgjørende straffespark. Trekning Liverpool Senior Cup. Frigitte juniorer til non-league.

Djimi Traore har juniorlandskamper for Frankrike, men i sommer annonserte 24-åringen at han gjerne ville bytte landslag fra Frankrike til Mali. FIFAs nye regler tillater at en spiller som har representert et land på juniornivå kan spille seniorlandskamper for et annet hvis diverse kriterier er oppfylt. Traores foreldre kommer fra det vestafrikanske landet, og dermed gikk det greit å få godkjent søknaden om skifte av landslag. Malis landslagssjef Mamadou Keita har tatt ut forsvarsspilleren i landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampen borte mot Togo neste søndag.

 

Stephane Henchoz i Sveits-troppen

Henchoz har kun spilt en kamp for Liverpool denne sesongen, men er likevel tatt ut i den sveitsiske landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampen mot Israel i Tel Aviv 9.oktober.

 

Viasat Sport 1 viser Millwall-Liverpool

På de svenske internettsidene til Viasat Sport bekreftes det som vi har antydet tidligere, nemlig at Millwall-Liverpool i 3.runde av Carling Cup overføres direkte på Viasat Sport 1 tirsdag 26.oktober fra kl.20.40. Det betyr at de neste syv Liverpool-kampene vil bli vist direkte på skandinavisk fjernsyn. Oppgjørene mot Deportivo er riktignok ikke satt opp på noe sendeskjema foreløpig, men vil overføres direkte på en av kanalene på Viasat-plattformen.

 

Suksess for Vignal

Gregory Vignal scoret på det avgjørende straffesparket i straffesparkkonkurransen som sendte Glasgow Rangers videre til gruppespillet i UEFA-cupen, på bekostning av portugisiske Maritimo.

- Jeg var bare litt nervøs. Det var det viktigste sparket i min karriere. Det var det siste sparket på ballen i kampen, og dersom vi scoret, var vi videre. Jeg prøvde å holde meg rolig og ikke tenke på noe annet enn å score, uttaler Vignal til Sky Sports.

Spilleren er utlånt til Rangers for hele sesongen, og har hittil spilt ni førstelagskamper for det skotske storlaget.

 

Møter St Helens eller Skelmersdale

Trekningen av de to første rundene av Liverpool Senior Cup er foretatt. Liverpool har walk-over i 1.runde og møter vinneren av St Helens Town-Skelmerdale United i 2.runde borte. 2.runde spilles vanligvis en gang på nyåret. Liverpool har de siste sesongene stilt med et juniorlag i denne lokale turneringen. 

 

Frigitte juniorspillere til non-league

Jason Massie og Adam Flynn var blant juniorspillerne som ble frigitt i sommer. Begge spiller nå for Prescot Cables i Unibond Premier Division, nivå tre i non-league-systemet.