TV2 Langli: Liverpool bør hente Aimar og Morientes

En av landets fremste eksperter på spansk fotball Morten Langli er klar i sin tale. Liverpool bør sikre seg både Pablo Aimar og Fernando Morientes i januar.

Langli følger spansk fotball svært tett gjennom sin kommentatorjobb i TV2. Han har fulgt spansk fotball i flere år og mener Aimar/Morientes vil være to klare forsterkninger i Liverpool. Morten er som tidligere omtalt i Kopite helrød.

Fernando Morientes er trolig den som er nærmest en overgang til Anfield, men også en skadefri Aimar settes i forbindelse med en januarovergang til Liverpool.

-Aimar, en attraksjon. Etter min mening går en skadefri Aimar inn på alle lag i hele verden. Klassisk playmaker. Kan brukes som offensiv midtbanespiller elller hengende spiss bak en stor sterk target man. Flere av sine beste kamper i Valencia-drakta har han spilt i denne rollen bak typer som Carew/Oliveira og Mista. Det eneste minuset med Aimar er at han er skadeutsatt, sier Langli til Liverpool.no.

-Morientes, også en mann vi bør sikre oss etter min mening. Opp mot sitt beste holder han verdensklasse. Det så alle som fulgte ham i mesterligaen med Monaco i fjor. Har i år bare spilt sporadisk for Real Madrid. Har vært fjerdevalg på topp bak Ronaldo, Raul og Owen. Vil tilføre Liverpool spisskompetanse innenfor 16 meteren med sin hodestyrke. Er 1.86 høy, men har en sjelden god timing, forteller TV2-kommentatoren.

Mauricio Pellegrino er en mulig outsider med tanke på januarkjøp. Veteranen står imidlertid ikke øverst på Langlis eller de fleste supporternes ønskeliste for 2005.

-Pellegrino har levert flere sterke sesonger i Valencia-drakta, men slet med skader under fjoråret og har denne sesongen vært helt ute i kulden. Veldig hodesterk med sine 1.93, men har klare tempoproblemer langs bakken og en rusten pasningsfot. I mine øyne ikke noe klart førstevalg hos Liverpool slik Carra og Hyppia har spilt i det siste. Jeg tror ikke Pellegrino kan tilføre Liverpool stort - bortsett fra hodestyrke og rutine.

Dette med luftstyrke synes imidlertid å være noe av nøkkelen i manager Rafael Benitez’ planer for nye Liverpool.

-Egentlig har vi jo ikke noen spillere (bortsett fra Hyppia) som har luftstyrke som sin spisskompetanse. Derfor blir vi sårbare på dødballer imot og stanger ikke akkurat inn annethvert frispark/corner framover heller. Dessuten er Sami mye bedre på hode i defensive dueller enn offensive. Minuset med Aimar og ”Moro” er jo at vi ikke kan bruke dem i Mesterligaen denne sesongen, fortsetter Langli.

Dersom både Aimar og Morientes ankommer Anfield ser Spania-eksperten for seg et offensivt Liverpool-lag:
-Et superoffensivt Liverpool-lag kan jo f eks se slikt ut med Aimar og Moro i rødt: 4-1-3-2 formasjon: Kirkland/Dudek - Finnan, Carra, Hyppia, Riise - Xabi Alonso - Gerrard, Aimar, Kewell - Morientes, Baros. Benk: Traore, Hamann, Pongolle, Mellor og Garcia.