Tynn stall og lite penger i banken

Tapte sjanser foran mål koster i følge Benitez dyrt i går. Manageren har i midlertidig lite penger å bruke på transfermarkedet i januar. Agent: Harry Kewell trenger sårt en pause.

Etter å ha avansert til de 16 siste i Champions League og etter å ha kommet til semifinalen i Carling Cup, hangler Liverpool videre i Premier League etter et skuffende resultat hjemme mot Portsmouth. Gjestene tok sitt første poeng på Anfield på 44 år da de ranet med seg det ene poenget på overtid. En serie av uheldige omstendigheter både før og etter at Matthew Taylor slår inn fra venstrekanten resulterer i at Jerzy Dudek blir stående som den store syndebukken. To tapte poeng, selv om vi gikk opp til sjetteplass på tabellen – seks bak United på fjerdeplass og 15 bak Chelsea, gjør at Rafa Benitez og hans medarbeidere må bruke hjernetrimmen på annet enn julenøtter de neste ukene.

 

Skyldes på misbrukte målsjanser

Manageren sitter selvfølgelig trygt i managerstolen på Anfield og har et samlet Kop i ryggen før nye viktige kamper står for tur. Problemer med en syltynn stall og skader på viktige spillere, innhenter oss imidlertid av og til på brutalt vis. En Baros ute av form etter å ha slitt med hamstringskade, gir oss lite slagkraft fremover. Vi savner flere erfarne spisser og kvalitet på kantene – spillere som kan bidra til å punktere slike oppgjør. Rafa valgte å fokusere mer på de tapte mulighetene enn det som skjedde på overtid. Etter kampen i går uttalte han blant annet: - Vi hadde mange muligheter, men vi klarte ikke å score. Det er synd, men til syvende og sist var ikke en 1-0-ledelse nok, avsluttet han. Etter en fantastisk aften på Anfield for bare en uke siden, da Olympiakos ble utkjempet og slått med nok mål av unggutter som Neil Mellor og Sinama-Pongolle, er det på mange måter samling på bunn når det gjelder poengsankingen i ligaen før viktige julekamper står på programmet.

 

Utfordringer i kø

Hittil i sesongen har han fått god respons av unggutter og andre i stallen som har ventet på en mulighet de siste årene, men det er på langt nær nok for å kjempe i toppen av Premier League. Problemet er at klubben ikke har penger i banken til store utlegg på transfermarkedet. Benitez har i realiteten ikke brukt ei eneste krone hittil bortsett fra pengene generert fra salg av Owen, Murphy og Heskey. Alonso-kjøpet er bare nedbetalt med et par millioner pund hittil. Rekordinnkjøpet av Djibril Cissé og utlegg på nesten 170 millioner kroner var allerede forhandlet frem da spanjolen ble ansatt. Med lite penger i banken trenger klubben frisk kapital. Forhandlinger med en hittil ukjent investor er på trappene, men det spørs om den kommer tidsnok? Transfervinduet åpner 1. januar – og selv om Liverpool fortsatt blir sterkt linket til Anelka og Morientes, spørs det i realiteten om ikke dette er spillere som blir for dyre slik det ser ut nå. I hvert fall hvis man tenker kjøp. Manchester City har sagt seg villig til å høre på "gode tilbud" på spissen som har scoret 45 ganger på litt over 100 kamper, og i Skottland sitter også en Jean-Alain Boumsong og håper på Champions League spill i 2005. Franskmannen, som kom på kant med Houllier etter at det lenge så ut som han kom til å havne på Anfield i våres, har vært en av de beste i Rangers denne sesongen. Med en Gerrard pekende på eget bryst da han scoret med en ny kanon i går, en stall uten nødvendig kvalitet og spissing, manglende penger i banken og journalister med skrivekløe både i motgang og medgang, går Rafa Benitez tøffe dager i vente.

 

Kewell må ta pause?

Etter en problemfylt høst skademessig, er Harry Kewell fortsatt ikke sin gamle jeg til tross for et par bra kamper den siste tiden. I Australia sier hans agent Bernie Mandic at spilleren trenger en pause for ikke å måtte undergå en operasjon i sommer. – Realistisk sett skulle han hatt en lang pause. Fysioterapeutene har anbefalt ham 8-10 ukers ferie. Kewell er i følge en liste offentliggjort i hjemlandet i dag nummer to på listen over Australias rikeste sportspersonligheter. Det er selvsagt ikke aktuelt å gi Kewell en så lang pause som han kanskje trenger nå, men det betyr samtidig at trolig kommer til å melde forfall til landskamper for Australia første halvdel av 2005.