Warnock i tenkeboksen

Stephen Warnock må snart ta en avgjørelse om sin framtid i klubben. Tidligere Liverpool- og Manchester United-spiller tror Liverpool vinner på lørdag. Goma mener Owen trenger mer støtte. Wright-Phillips linket. Henchoz på behandligsbenken. Baros og Smicer for Tsjekkia.

Venstrebacken, som for tiden gjør sine saker bra på utlån hos Coventry, har snakket med Gérard Houllier om sine framtidsutsikter i klubben, og unggutten sier han trenger litt mer tid til å tenke seg om før han tar en avgjørelse. Liverpool-sjefen ønsker at spilleren binder seg til Anfield-klubben, men Coventry ser gjerne at han blir værende på Highfield Road etter utlånsperiodens utløp. ”Jeg har snakket med Liverpool, men jeg har ikke lyst å si noe konkret før jeg har tenkt nøye over saken. Forhåpentligvis vil en avgjørelse bli tatt i løpet av meget kort tid. Jeg vet hva Liverpool vil, men akkurat nå ønsker jeg å holde det tett mellom Coventry og meg selv. Jeg ønsker ikke å gå ut med noe før avgjørelsen er tatt. Jeg trenger å diskutere saken med min familie og kanskje også med både Coventry og Liverpool en gang til. Coventry er fortsatt en mulighet, og det har det vel heller aldri vært noen tvil om. Jeg er bare nødt til å tenke over tingene,” sa Warnock i dag.

 

Eks Liverpool- og United-spiller tror på Liverpool

Phil Chisnall, som i 1964 ble den foreløpig siste spilleren som var involvert i en direkte handel mellom Liverpool og Manchester United, er optimistisk på Liverpools vegne og tror at Anfield-klubben kan overraske mot favoritten fra Manchester når de to erkerivalene møtes på Old Trafford på lørdag. ”Som med alle kamper mellom disse to storlagene, er det vanskelig å spå utfallet av lørdagens oppgjør. Liverpool har slitt den siste tiden, men de er avhengige av et godt resultat for å henge med i kampen om den viktige 4.plassen. De er kanskje ikke helt der de ønsker å være for øyeblikket, men jeg er sikker på at de gode tidene vil komme tilbake før eller senere. Carragher og Gerrard var de to spillerne som stod fram i den siste Liverpool-kampen jeg var på, hjemme mot Charlton andre påskedag, og som lokale spillere vet de hvor mye et godt resultat på Old Trafford betyr for klubben. Med en fortid i begge klubber, vil jeg ikke si noe om hvem jeg holder med. Jeg har fortsatt følelser for begge to, og jeg kan ikke si jeg ønsker at det ene laget skal slå det andre. Det jeg vet er at det kommer til å bli en jevn kamp, og jeg vil ikke bli overrasket over noe resultat. Men kanskje det at Liverpool kjemper om en Champions League-plass vil gi dem det lille ekstra de trenger for å vinne,” sa den tidligere Liverpool-spissen som etter overgangen fra Manchester United i 1964 fikk med seg åtte kamper og to scoringer i den røde trøya før turen gikk videre til Southend United i 1967.

 

-Owen trenger mer støtte

I etterkant av lørdagens målløse oppgjør mellom Liverpool og Fulham på Anfield, sier Fulham-forsvarer Alain Goma at Michael Owen trenger mer støtte fra sine lagkammerater dersom han skal finne tilbake til den gamle scoringsformen: ”Michael Owen fikk svært lite støtte, og det var tydelig at det påvirket ham utover i kampen. Han fikk svært få baller å jobbe med, og det betydde at han ikke fikk muligheten til å vise hva han kan. Jeg er ikke overrasket, for han har slitt lenge nå. Man kunne tydelig se hvor oppgitt han var, og vi så mindre og mindre til ham. Liverpool skal få slite med å greie 4.plassen nå, men det kommer til å bli veldig tett. Mye kan fortsatt skje, og mye kan bli avgjort når Newcastle kommer til Anfield. Hvis de spiller slik som vi gjorde på lørdag, så skal Liverpool virkelig få slite for poengene.”

 

Wright-Phillips Liverpool-aktuell?

Engelske aviser spekulerer i dag i at Manchester Citys Shaun Wright-Phillips kan være på vei til Liverpool i sommer. 22-åringen skal etter sigende ikke være direkte uinteressert i en slik overgang, men med en prislapp på omlag 10 millioner pund avhenger nok mye av at Liverpool kommer med i mesterligaen til høsten. Mye tyder også på at Houllier må slanke spillerstallen for å skaffe kapital til nye spillerkjøp. Dersom City skulle rykke ned – foreløpig er de kun to poeng over streken – ville nok et klubbskifte også kunne virke forlokkende på Wright-Phillips. Djibril Cissés overgang ser ut til å være i boks, men det er nok liten tvil om at Houllier ønsker å forsterke stallen ytterligere for å forhindre en gjentagelse av denne sesongens skuffelser.

 

Henchoz på behandligsbenken

Stephan Henchoz behandles for en ”dead leg” fra oppgjøret mot Fulham, men han forventes å bli klar til United-kampen på lørdag.

 

Vladi og Milan tatt ut for Tsjekkia

Vladimir Smicer og Milan Baros er begge med i Tsjekkias landslagstropp til privatkampen mot Japan i Praha den 28.april. Dette er spesielt gledelig for Smicer, som nettopp har kommet tilbake etter sine akhillesproblemer. Liverpools nr. 11 har nettet 24 ganger på 66 landskamper, mens Baros er oppe i 8 mål på 18 kamper.