Wenger i samme båt som Houllier

Arséne Wenger er den siste i rekken av fotballpersonligheter som avslører at han har mottatt drapstrusler. Samtidig oppfordrer han Houllier til å fortsette som ingenting har skjedd. Brasilianer skadet for Marseille. Svensson spilleklar mot Liverpool.

Wenger: -Behandlingen av Houllier er avskyelig

Mange fotballprofiler har i etterkant av drapstruslene mot Gérard Houllier gått ut i media og berettet om lignende trusler mot seg selv. Den siste i rekken er Arsenal-manager Arséne Wenger, som forteller at han mottok drapstrusler mens han var i Monaco. Dette skjedde i form av en truende telefonsamtale rett før en viktig kamp mot Liverpools UEFA-cup opponenter og Monacos erkerivaler, Marseille.

 

- Jeg har selv mottatt trusler i forkant av kamper, men aldri i England. I Frankrike var det Marseille-fans som kom med truslene. Det var en telefonsamtale til hotellet der vi bodde før kampen, og de sa at jeg ikke skulle komme til stadion. Gjorde jeg det ville noe skje med meg, avslører Arsenal-manageren.

 

- Det skjedde imidlertid ingen ting med meg. Da jeg fikk samtalen prøvde jeg ikke å diskutere med dem eller noe. Jeg gjorde samtalen så kort som mulig, legger han til.

 

Wenger reagerer nå sterkt på truslene som har blitt fremsatt mot hans kollega og gode venn i Liverpool. Han mener at Houlliers eneste mulige respons er å ikke gi etter for presset, selv om slikt selvfølgelig er bekymringsfullt.

 

- Tenker du for mye på det som har skjedd, og at noen virkelig kan finne på å ta livet av deg, vil bekymringene til slutt ta knekken på deg. Den eneste responsen du kan gi er å fortsette som før. Så snart du har fått varslet politiet må du bare føle deg trygg på at de har kontroll på situasjonen. Dersom du lar slikt hindre deg i jobben din vil det bare føre til at slike hendelser som dette blir mer vanlige. 

 

Wenger forstår at fotballfans kan bli frustrerte og kritiske når ting ikke går lagets vei, men mener at det å komme med drapstrusler rett og slett er sprøtt.  

 

- Du ser hvor langt hat kan gå, og med all opphausingen i dagens fotball kan det føre til at folk foretar dumme handlinger. Når du ser enkelte tilskueres ansikter på TV under kamper, ser du at noen av dem er virkelig fly forbanna. Dersom de hadde sett seg selv på TV ville de blitt sjokkert over egen oppførsel, tror Wenger.

 

- Når folk går hjem etter en kamp og fortsatt bærer på så mye hat at man setter seg ned og skriver et trusselbrev, blir det nesten surrealistisk. Slike folk er rett og slett gale. Jeg kan forstå at folk sier at du ikke gjør jobben din og slike ting under en kamp, men å si at du skal drepe noen blir en helt annen sak. Følelsene er så sterke innen fotballen at folk ikke lenger bryr seg om hvordan man oppnår et resultat. Men hva rettferdiggjør et drap? Ingenting, slår Wenger fast.

 

Skadd brasse hos Marseille

Olympique Marseille må unnvære den brasilianske forsvareren Demetrius Ferreira i UEFA-cup kampen mot Liverpool på Anfield i neste uke. Han ble skadet i det siste møtet med ukrainske Dnepr i forrige runde. Noen full diagnose på skaden er ikke offentliggjort, men det er allerede klart at brasilianeren ikke kommer til å reise sammen med Marseilles tropp til England. Marseille spiller for øvrig mot Bastia med Liverpools utlånte Alou Diarra på laget i helgen.

 

Når det gjelder 4.runde i UEFA-cupen har for øvrig Benfica og Inter Milan, som er lagene som Liverpool eventuelt kommer til å møte å kvartfinalen, blitt enige om å bytte om på kampene slik at Inter spiller i Portugal først. Byttet skjer på grunn av at AC Milan har hjemmekamp mot Sparta Praha på San Siro i Champions League på onsdag, og dermed blir det umulig for Inter å bruke samme arena i UEFA-cupen dagen etter. Benfica ga etter for dette, og Inter får dermed fordelen av å ha hjemmekamp i det siste oppgjøret.

 

Svensson klar til Liverpool-kampen

Ettersom det ikke er spill i Premier League denne helgen på grunn av FA-cup runden, har lagene i toppdivisjonen som er utslått av FA-cupen og heller ikke er med i europacupene, begynt å fokusere på neste helgs ligakamper. Liverpool reiser som kjent til Southampton neste søndag, og ”Saints” har mottatt godt skadenytt foran den kampen. Svenske Anders Svensson ser nemlig ut til å bli spilleklar igjen, etter å ha vært ute med en kneskade helt siden Southamptons 2-0 tap for Arsenal i februar. Det var opprinnelig fryktet at svensken ville gå skadet i hele to måneder, men han ser nå altså ut til å rekke kampen mot de røde fra Anfield. 

Southampton – Liverpool blir for øvrig ”Saints” første kamp under den nye manageren Paul Sturrocks ledelse. Sturrock har hatt stor suksess med Plymouth, som han tok opp i 2.divisjon i fjor, og som er i rute for et nytt opprykk igjen i år.