- Å vinne det eneste som teller

Mulig investor Robert Kraft forteller litt om sin filosofi og sine mål. Forsvarsfeil ødela for juniorene. Josemi fyller 26 år i dag.

Nicol anbefaler Kraft
Robert Kraft har bekreftet at han kan være interessert i å investere i Liverpool Football Club.  I hvor stor grad, på hvilken måte, og om det i det hele tatt blir en realitet, gjenstår å se.

Den sportsinteresserte amerikaneren eier det amerikanse fotballaget New England Patriots, hvor han selv har finansiert det flotte Gillette Stadium.  Han har også kontroll over New England Revolution, hvor den tidligere røde Steve Nicol er suksessrik trener.

Kraft kommer nå med noen tanker om hvordan han mener en fotballklubb skal drives, og hva han er ekspert på.

- Liverpool har alltid vært en flott merkevare og vi har positive følelser om klubbens prinsipper.  Rick Parry synes å være en utmerket daglig leder.

- Vi involverer oss kun med saker hvor det er gode muligheter på lang sikt til å være konkurransedyktige.  Hvorvidt det skal være å vinne ute på banen eller å ha en arena som tilbyr fansen en fin opplevelse.  Du vil finne det på vår stadion.

- Jeg tror folk vurderer vår stadion som nummer en i Amerika.  Folk tilbringer dagen her og får en stor opplevelse, og dette er områder hvor vi er eksperter. 

- Alt vi involverer oss med ønsker vi å vinne.  Det viktigste for oss er å vinne mesterskap.  Det er derfor du involverer deg i sport.  Det er den eneste årsaken.

Kraft var tilstede da New England Revolution tapte mesterskapskampen mot Dallas, og trener Steve Nicol har bare gode ting å si om sine arbeidsgivere:  - Jeg må innrømme, at dersom jeg var Liverpool og noen med den posisjonen som familien Kraft kom inn, uansett om de er interessert eller ikke, bare kan bli av det gode.  Jeg har bare gode ting å si om dem.  De er utvilsomt forretningsfolk, men de ønsker også å vinne.  Du kan bare se hvor mye de har vunnet med Patriots og vi er også i vår andre finale på fire år.

- På søndag tror jeg det var den første kampen han gikk glipp av i NFL siden han kjøpte Patriots, da han så på oss, og det viser deg hvor viktig dette er for ham.


Mimms i mål
Liverpools juniorlag har startet sin sesong bra etter at ”the dream team”, en årsklasse som blir betegnet som den beste på akademiet, har rykket opp til U18.  På lørdag fikk man imidlertid en skikkelig smell da det ble 0-4 mot Manchester United.  Trener John Owens(bildet) mente at forskjellen var at hans elever gjorde avgjørende feil i forsvaret og hadde for dårlige avslutninger.

- Defensive feil kostet oss dyrt.  Vi ga bort tre mål og selv om jeg vet at førstelaget slo AC Milan på den måten er det ikke mange lag som kommer tilbake fra noe sånt.

- Vi startet rimelig bra og var godt med i 20 minutter, men individuelle feil gjorde at vi slapp inn tre mål før pause.

- De hadde færre sjanser enn oss, men angriperne våre traff ikke målet og fant ikke lukene.  Vi greide ikke å teste deres keeper slik vi skulle ha gjort.

- Målet i andre omgang drepte kampen og det var veldig skuffende.  Forrige uke tapte vi mot Blackburn, men vi spilte veldig bra da.  Mot United kunne du i glimt se hvilke muligheter dette laget har.

Juniorlaget hadde 16 år gamle Josh Mimms, som spilte sin første kamp for U18.  Josh er sønn av Bobby Mimms, som bl.a. stod i mål for Everton mot Liverpool i FA-Cup finalen i 1986.

- Det var en utfordring for ham å komme inn på dette laget uansett, siden han har spilt på U16.  Han har fått regelmessig kamptrening men kvaliteten på avslutningene han opplevde på lørdag var naturlig nok noe annet enn hva han er vant til.


Gratulerer med dagen
Rafael Benitez’ første kjøp, Josemi, fyller 26 år i dag.  Den første røde kapteinen som kunne løfte FA-Cupen som vinner, Ron Yeats, fyller 68 år på denne herrens dag.