- Beste laget jeg har spilt på

Steven Gerrard har aldri spilt på et bedre Liverpool-lag, og sier at de røde ikke frykter noen. Peter Crouch får det tøffere i finalen, tror Benítez. São Paulo vet at Gerrard må passes. Cicinho vet hvordan Liverpool skal slås.

Steven Gerrard mener at dagens Liverpool-lag er det beste han har spilt på og forteller i forkant av morgendagens finale i VM for klubb-lag at ”the Champions of Europe” absolutt ikke frykter noen.
- Å spille for Liverpool handler om å vinne trofeer og spille finaler. Vi ønsker ikke å reise tomhendte hjem. Det er det beste laget jeg har spilt på i mine år her i klubben.

Liverpool beseiret Deportivo Saprissa 3-0 i torsdagens semifinale og satte klubbrekord med 11 strake kamper uten baklengsmål. São Paulo, som er motstander i finalen, beseiret Al Ittihad fra Saudi-Arabia 3-2 i sin semifinale. De røde har allerede spilt 30 kamper denne sesongen og tatt den lange turen til Japan, men Gerrard avviser snakk om at han begynner å merke kjøret.
- Det er definitivt mer spennende enn slitsomt. Det er mange kamper, men jeg er en ung mann og behøver ikke å bekymre meg.

Gerrard tror at Liverpool fremdeles har mulighet til å kjempe om ligatittelen og at sjansene til enda mer suksess i Champions League er gode.
- Vi har noen store utfordringer foran oss og de neste årene kan virkelig bli suksessfulle. Vi har en god miks av utenlandske og hjemlige spillere. Forhåpentligvis kan vi reise hjem med selvtillit og tro på at vi kan få et godt resultat mot Newcastle. Vi har spilt virkelig bra i det siste. Vi viser god lagånd. Mot Benfica eller mot lag hjemme har vi tro på å få de riktige resultatene, uttaler Gerrard.

Tøffere for Crouch i finalen
Peter Crouch scoret to mål mot Deportivo Saprissa, men Benítez tror at den engelske landslagsspilleren får det tøffere mot São Paulo.
- Jeg er stolt av å være her. Muligheten til å vinne dette trofeet kommer kun fordi vi har vunnet Champions League. São Paulo er veldig gode, et erfarent lag, som har høye midtstoppere. Det vil gjøre det vanskeligere for Peter Crouch enn mot Saprissa. Men jeg vil bli veldig, veldig glad hvis jeg vinner enda et trofé for klubben min, sier Benítez

- Må passe på Gerrard
São Paulo-manager Paulo Autuori er ikke imponert over det han føler er selvgode Liverpool-spillere, mener benytter nå anledningen til å gi litt skryt til sine motstandere. Han har tidligere karakterisert de røde som et lag som tyr til langballer.
- Benítez har gjort en fin jobb med Liverpool. De startet ruskete, men har blitt sterkere og sterkere gjennom sesongen. Gerrard er en stor spiller for dem og en vi må passe på i finalen.

Cicinho vet hvordan Liverpool skal beseires
São Paulo vant den tidligere Intercontinental-cupen på japansk jord i 1992 og 1993, og nå ønsker å beseire de europeiske mesterne igjen. Liverpool tapte 0-3 for brasilianske Flamengo i 1981 og 0-1 mot Independiente fra Argentina i 1984. São Paulos forsvarsspiller Cicinho, som sannsynligvis skal til Real Madrid i januar, tror på seier for sitt lag.
- Liverpool har store, sterke spillere og er et kraftfullt lag. Men Liverpool er ikke uovervinnelige. De er favoritter, men det betyr ingenting i finalen. Vi har tro på at vi kan slå dem. Vi føler vi kan ta dem mann mot mann, uten frykt.
- Vi må forbedre oss, men vi må gå til kampen med hengivenhet, fokus og taktisk disiplin. Vi har alle ingredienser for seier på plass, men det vil uten tvil bli tøft.
- Jeg tror nøkkelen til seier ligger i de individuelle prestasjonene. De spiller med to firerer, mens vi spiller 3-5-2. Liverpool spiller baller mer og ofte foretrekker de langballene.
- De vil bli vanskelige å forsvare seg mot i luften og vi kan ikke gi dem rom. Jeg vet at de ikke har sluppet inn mål på 11 kamper og at det betyr mye for dem, men vi ser ikke på det som veldig spesielt fordi São Paulo gikk noen få kamper med å score og uten å slippe inn mål.
- Brasiliansk fotball er den beste i verden, så vi er klare til å gå ut der og ta hjem tittelen.