- Brasilianerne og tidsforskjellen må overvinnes

Benitez tror brasilianske Sao Paulo og tidsforskjellen blir de to største hindrene som må overvinnes for at Liverpool skal kunne smykke seg med VM-gull. Akklimatiseringen begynte allerede på Merseyside.

Rafael Benitez har i dag avslørt at forberedelsene til klubb-VM for de rødes del begynte lenge før Liverpool landet i Japan mandag morgen. Spanjolen mener at evnen til å akklimatisere seg, og å takle tidsforskjellen, kan bli avgjørende for utfallet av turneringen. Derfor tok han også å forandret treningsrutinene i uken før avreise til morgensolens rike.

- Vi har fulgt en spesiell plan den siste uken, for å prøve å utligne tidsforskjellen. Blant annet forandret vi spillernes vaner, i form av måltider og søvn. Tanken var å begynne og utligne tidsforskjellen allerede før avreise, avslører Rafa.

- Treningene i forrige uke ble holdt en time tidligere enn det som har vært vanlig. Vi kunne gjøre dette fordi Middlesbrough-kampen hadde tidlig avspark. Det betydde at tidligere treninger ikke ville influere på den kampen. Vi fortalte også spillerne at de ikke skulle sove særlig mye etter Middlesbrough-kampen, og heller gjøre det på den lange flyturen til Japan.

- Normalt sett trenger du en uke på å akklimatisere deg, når tidsforskjellen er så stor som dette. Vi måtte begynne i England, fordi vi kun har tre dager på oss fra vi kom hit til vi skal spille vår første kamp.

Benitez brukte for øvrig selv store deler av den 15 timer lange flyturen til å studere videoer av motstanderne i turneringen.

- Turneringen er veldig viktig for oss, fordi dette er den eneste turneringen Liverpool aldri har vunnet. Vi ønsker å rette på det nå, slår spanjolen fast.

- Vi ønsker å spille så bra som mulig for våre fans her borte. Jeg vet ikke om vi har flere fans i Japan enn andre lag, men jeg vet vi har mange. Jeg vet også at vi vil få enda flere om vi vinner denne turneringen, legger han til.

- Jeg har snakket med Mauricio Pellegrino om denne turneringen. Han vant denne tittelen mens han spilte i Argentina. Han fortalte meg at man i Sør-Amerika anser denne turneringen som veldig viktig og prestisjefylt. For sør-amerikanerne er vinneren av denne turneringen en genuin verdensmester i klubbfotball. Sør-amerikanerne er derfor ekstra motiverte for å vinne. Jeg tror vi føler det likedan nå, avslutter Benitez, som tydelig har i mente at man må beseire både brasilianske Sao Paulo og tidsforkjellen for å kunne titulere seg som verdensmestre. Brasilianerne ankom som kjent Japan for over en uke siden.

Også kaptein Steven Gerrard innrømmer at den lange flyturen har satt sine spor i kroppen.

- Vi er alle litt trøtte for tiden, men vi skal bli vant med tidsforskjellen innen kampen på torsdag, uttaler han.

Liverpool skal for øvrig spille på en arena kalt Nissan Stadium. Anlegget i Yokohama bærer dette navnet etter at bilprodusenten med samme navn tok over som sponsor for storstua tidligere i år. Navnet blir imidlertid ikke brukt under denne turneringen, ettersom FIFA vil holde seg inne med turneringssponsor Toyota. Man kaller det i stedet Yokohama International Stadium.

Stadionkapasiteten er på 73 000 tilskuere, og anlegget er hjemmearena for Yokohama F Marionos i J League.

Utmerkelse til Phil Thompson
Han har løftet Europacuptrofeet for Liverpool, vunnet utallige titler og vært kaptein for landslaget. Nå kan tidligere assistent-manager Phil Thompson gjøre plass til enda en utmerkelse på sin CV. Han kan nå nemlig smykke seg med tittelen ”Visiting Fellow” fra universitetet i Liverpool. Liverpool-legenden har fått denne utmerkelsen for sitt bidrag til universitetets masterstudium innen fotballadministrasjon. (Masters in Business Administration in Football Industries). Han vil motta utmerkelsen på en tilstelning for de første uteksaminerte studentene i Liverpools Philharmonic Hall i dag.