- Chelsea er redde

- Chelsea frykter oss. Det tror Rafael Benitez og Peter Crouch foran søndagens ligakamp på Anfield. Frank Lampard tror Crouch får plass i VM-troppen.

Rafael Benitez tror Chelsea nå frykter Liverpool i forkant av søndagens ligakamp mellom de to kjempene. Dette begrunner han med all kritikken fra Chelsea-leiren rettet mot de røde etter at Benitez sitt mannskap hadde dominert store deler av onsdagens Champions League-kamp.

- Jeg er sikker på at Chelsea ikke liker å spille mot Liverpool. De snakker veldig mye, og hauser opp stemingen før hver kamp, noe som alltid er et tegn på at man er bekymret. Kanskje er de til og med redde? Jeg vet ikke. Kanskje Mourinho føler behov for å slenge med leppa fordi han finner det vanskelig å kontrollere kampene og slå oss, undres spanjolen.

- Har du mye selvtillit, trenger du ikke prate så mye. Alt du trenger da er å spille bra og vinne, slår han fast.

- Chelsea får trøbbel når de møter oss fordi vi går til verket med stor tro på oss selv, og frykter dem ikke. Vi vet vi kan slå dem. Jeg snakker ikke om andre lag. Jeg foretrekker å bruke tiden min til å snakke om mitt eget lag. Jeg kan dog ikke stoppe Mourinho fra å snakke om mitt lag. Men snakker han mye om oss, betyr det bare at vi gjør de rette tingene, legger han til.

Mourinho har som kjent påstått at Liverpool vil være ”ferdige” i ligaen om Chelsea vinner på søndag.

- Vi spilte bedre enn dem på onsdag. De topper ligaen, med kanskje den beste spillertroppen i verden, men vi var fullt på høyde med dem nå, er Benitez sitt svar når han blir konfrontert med dette.

- Vi hadde full kontroll både på midtbanen, i forsvaret og i angrepet. Som manager blir du glad når du ser det. Jeg ønsker ikke å snakke om straffene vi ble snytt for, men de som har sett dette på TV vet det ikke var tvil om at vi ble snytt for to-tre straffespark.



Lampard støtter Crouch
Chelseas midtbanestjerne Frank Lampard har noe overraskende gått ut med en støtteerklæring for Peter Crouch, med tanke på fremtidig spill for England i VM-kvalifiseringskampene i oktober. Den lange Liverpool-spissen ser for tiden ut til å spille seg inn i planene til Sven Göran Eriksson, og vil ventelig bli å finne i troppen når svensken plukker sine utvalgte til de avgjørende kampene mot Polen og Østerrike.

- Han er høyaktuell for England nå, det er sikkert. Han er i form, og representerer en annen spillertype enn det England har hatt i troppen før. Han vil gi England flere muligheter, slår Lampard fast.

- Jeg kunne ha fortalt dere før onsdagskvelden at Crouch er en av de beste spissene i landet. Når han spiller blir det automatisk slått mye langt opp mot han, og det er vanskelig å forsvare seg mot dette. Han er god til å flikke ballen videre, men han er også en god spiller på bakken.

England må som kjent slå Østerrike og Polen i sine to siste kvalifiseringskamper, skal de vinne gruppe 6 og være automatisk kvalifisert til VM i Tyskland.

- Liverpool er et godt lag, og de har et par kamper til gode på de andre, og kan klatre på tabellen. De har kvalitetsspillere i troppen, men de må jo vinne de to kampene de har til gode. Det er alltid morsomt å spille mot Steven Gerrard. De har en god midtbane, som er veldig sterk og lik vår, og det blir alltid en tøff fight på Anfield. Når de benytter seg av Crouch på topp gjør de det veldig vanskelig for oss, noe de skal ha kreditt for, sier Lampard i forkant av søndagens ”omkamp”.

Crouch ble ikke skremt
Peter Crouch på sin side, returnerer ikke akkurat komplimentene fra Lampard. Han hevder hardnakket at han slett ikke ble skremt av det Chelsea presterte på Anfield onsdag kveld. Nå er han klar for en ny tøff kamp mot Ricardo Carvalho og John Terry.

- Jeg har alltid følt meg trygg på at jeg kan spille på dette nivået. Mot Betis og Chelsea følte jeg meg mer en komfortabel. John Terry er en svært god forsvarer, og det er ikke mange forunt å skape trøbbel for han, men jeg liker å tro at jeg gjorde det på onsdag. Jeg tar med meg dette til søndagens kamp, og det kan hjelpe oss å slå Chelsea. Det er noe vi virkelig har tro på.

- Manageren har sagt til oss at det er ingen grunn til å frykte Chelsea. Liverpool slo dem i Champions League i fjor, så vil vil ikke frykte dem nå heller. Men de har jo selvsagt et godt lag, sier den lange spissen i dag.

- Det er en ny stor kamp som venter på søndag. Chelsea har opparbeidet seg et stort forsprang i ligaen, som vi må prøve å redusere. Vi vil ta med oss det positive fra onsdagens kamp, og gjøre alt vi kan for å vinne.

- Taper du noen kamper nå, taper du mye terreng, ettersom Chelsea avgir få poeng. I fjor ble det alt for langt opp til dem, men jeg er sikker på at Liverpool vil være nærmere ved sesongslutt i år. Liverpool ga bort lettkjøpte poeng i fjor, som vi ikke akter å gi bort i år. Klarer vi å ta en del poeng mot de store klubbene, spesielt på hjemmebane, og begynner med det mot Chelsea på søndag, er jeg sikker på at vi vil være med å kjempe i toppen av tabellen.

- Mangelen på scoringer bekymrer meg ikke. De vil komme. Vi kan fortsatt bli å regne med i ligaen, og klarer vi å krype innpå Chelsea vil det legge press på dem. Vi må begynne med det allerede nå, avslutter Crouch.