- Crouch er nøkkelen

Rafael Benitez mener at Peter Crouch har blitt en nøkkelspiller for Liverpool. Både i ligaen, og ikke minst i Champions League. Manageren mener hans lag er bedre balansert enn i fjor.

Rafael Benitez sier til Liverpool Daily Post i dag at Peter Crouch er en veldig viktig spiller for Liverpool i Champions League. Manageren karakteriserer han faktisk som en nøkkelspiller i forsvaret av tronen.

Den lange spissen har faktisk ikke scoret et offisielt førstelagsmål på 21 timer og 8 minutter før møtet med Manchester City, om man inkluderer slutten av hans karriere i Southamton, samt spill for England, i tillegg til de 16 kampene han har spilt for Liverpool. Benitez er likevel ikke i tvil om Crouch sin verdi for laget, etter meget gode kamper mot Portsmouth og Real Betis.

- Han har vært helt avgjørende for at vi nå er videre i Champions League, og han vil fortsette å være en nøkkelspiller videre i turneringen i vårt forsøk på å forsvare tittelen vi vant i Istanbul. Han spiller veldig bra om dagen, og gir oss mange ting vi behøver. Han binder opp forsvarere, vinner hodedueller, holder på ballen, han slår gode pasninger, han kan drible og han kan skyte. Han har vært helt vital for at vi nå har klart å avansere i mesterligaen. Han har vært nøkkelen til vårt angrepsspill, uttaler Benitez.

- Nå kan vi gå til den siste gruppespillkampen med selvtillit. Det vil ikke være press på spillerne, ettersom de allerede har oppnådd hva vi satte oss som mål. Nemlig å gå videre fra gruppespillet, legger han til.

Det er for øvrig nå ett år siden Liverpool sist tapte en kamp i Champions League, da man røk 1-0 i Monaco. Da ser vi bort i fra kvalifiseringskampene. Det blir en rekke på 13 ubeseirede kamper. Om de røde holder nullen på Stamford Bridge om to uker, vil man også tangere sin egen rekord i europacupene, ved å holde buret rent i fem kamper på rad.

- Jeg var ikke klar over at det er ett år siden vi sist tapte en kamp i Champions League, men det bare viser at laget har mer selvtillit nå. Vi spiller med stor energi og intensitet i turneringen, og vi gjør nå også det samme i ligaen. Vi er mer stabile enn i fjor. Vi jobber hardt, og er organiserte i forsvar, men samtidig skaper vi mange sjanser. Vi har en god balanse nå, og begynner å ligne på et lag som det er vanskelig å spille mot, avslutter Benitez.

I fjor holdt Liverpool buret rent i 18 av 60 kamper. Så langt i denne sesongen har man holdt nullen i 15 av 24 kamper.