- Dette er laget til Rafa

Fernando Morientes mener at dagens Liverpool viser den spillestilen som Rafael Benitez står for. Nolberto Solano tilbake i form på et Newcastle som venter en rekke spillere tilbake.

Nando trives med Crouch
Liverpool har vunnet de syv siste kampene i Premier League, uten å slippe inn mål, og de røde vil håpe å forbedre den statistikken ytterligere når man står overfor det harde juleprogrammet med fire kamper på åtte dager.

Fernando Morientes ble helten i den forrige ligakampen, da han scoret begge målene i 2-0 seieren mot Middlesbrough.  Spanjolen synes endelig å nærme seg det spillet som gjorde Nando til en av de mest beryktede spissene i Europa.  Selv understreker han at laget nå har begynt å lære seg det spillet som manager Benitez ønsker, og han trives i tillegg å spille med sin ”nye” partner Peter Crouch.

- Som en tropp begynner vi å forstå og oppdage at ideene til manager begynner å sitte og at de gir resultater.  Han spiller nå med en stil som han ønsker og han spiller det med de spillerne han vil ha.  Det er viktig at begge deler stemmer.  Det Liverpool vi nå ser er slik Rafael Benitez ser det.

- Peter Crouch er glimrende, og han er en utmerket partner for meg på topp.  Han løper hele tiden, han gjør seg spillbar, han vinner headinger og han skaper muligheter som jeg kan utnytte.  Jeg er glad for å kunne spille ved siden av ham siden han legger ned så mye arbeid.
Styrket Newcastle
Med Graeme Souness som manager har Newcastle vært svært skaderammet gjennom mesteparten av denne sesongen.  Nå synes det imidlertid som om behandlingsrommet til ”skjærene” kan bli atskillig mindre folksomt de nærmeste dagene.  Til møtet med Liverpool 2.juledag vil Kieron Dyer fortsatt være og det samme gjelder trolig for den lovende vingen Charles N’Zogbia.  I tillegg er midtbanespilleren Scott Parker suspendert.  Det kan imidlertid bli de eneste som ikke er aktuelle til møtet på Anfield.  Jean Alain Boumsong, Titus Bramble, Belozoglu Emre, Celestine Babayaro, Stephen Carre og Craig Morre har alle en sjanse til å bli friskmeldt i tide.

Newcastle har vunnet de to siste kampene mot West Ham og Arsenal.  Matchvinneren mot Arsenal var Nolberto Solano, etter at sør-amerikaneneren i sommer valgte å reise tilbake til nordøst etter bl.a. å ha vært linket til Liverpool.  Nå håper han å starte juleprogrammet med en seier på Anfield.

- Det var skuffende å bli skadet med en gang jeg kom hit og det tok meg et par måneder å bli klar igjen.  Vi har måttet jobbe hardt og hadde først en bra periode før vi tapte tre kamper på rad etter en landslagspause.  Vi måtte jobbe hardt men jeg tror at uavgjort mot Aston Villa, som stoppet tapsrekken, brakte tilbake mye av selvtilliten.  Vi spilte bra mot Arsenal, og fulgte det opp med en ny seier mot West Ham.

- Liverpool har nettopp vært i Japan og spilt VM, og vi får se om de kan fortsette i ligaen på samme måte som før de reiste.  Vi er uansett mer opptatt av hvordan vi selv spiller.

- Vi har forandret litt på måten vi spiller må, men det har gitt resultater.  Vi jobber alle hardt for laget, og vi har alltid mulighet til å score med Alan og Michael i laget.  I tillegg forsvarer vi oss bra som et lag.

- Det ville vært fint å komme tilbake fra Anfield med seier, siden det er en travel perode av sesongen og jo flere poeng vi sikrer oss jo større er muligheten for å ta nye skritt på nyåret.