«En av verdens beste spisser»

Det sier Fernando Hierro om Fernando Morientes før de to spanjolene braker sammen seinere i dag. Hierro skryter også av Rafael Benítez - som skryter av Mauricio Pellegrino. Stor minnemarkering i Champions League.

– Sånn jeg vurderer det, er Fernando Morientes en av de beste spissene i verden. Han er veldig sterk i luftrommet, og jeg er sikker på at han blir svært suksessfull etter hvert som han kommer skikkelig inn i engelsk fotball.

 

Det sier Fernando Hierro om Fernando Morientes. De to fernandoene har tidligere spilt sammen for Real Madrid, men i dag stiller de på hver sine lag når Bolton og Liverpool møtes til dyst på Anfield.

Benítez-skryt
Morientes er ikke den eneste spanjolen Hierro vil møte igjen på Anfield i dag, og den 37 år gamle midtstopper har også fine ting å si om Rafael Benítez.

– Benítez har suksess skrevet over hele seg. Et annet aspekt, i tillegg til at han er veldig vennlig, er at han jobber knallhardt. For ham handler det om fotball og fotballspørsmål 24 timer hver dag, forteller Hierro, etter at Morientes uttalte noe liknende i går.

 

I går ble det for øvrig kjent at Morientes, som er skadefri og kampklar, har en kontrakt som gjør at størrelsen på lønnslippen delvis blir bestemt av Liverpools suksess. Denne avtalen står som et klart signal om hva som betyr noe for «El Moro», som også avslo bedre økonomiske tilbud for å komme til Merseyside.

 

En annen Spania-import som sannsynligvis vil spille i dag, er Mauricio Pellegrino. Midtstopperen har i det siste klart kunststykket å skyve Sami Hyypiä ut av laget. Rafael Benítez mener det er rettferdig.

– Han er en vinner, jobber veldig hardt på trening og har en fin respekt for lagkameratene sine, begrunner «Rafa».

Manageren meddeler samtidig at Pellegrino ønsker å forlenge kontrakten sin med Liverpool utover denne sesongen. Om Liverpool ønsker det samme, vil bli vurdert ved sesongslutt, sier Benítez.

Minnemarkering i Mesterligaen

Når Liverpool møter Juventus i Champions League på tirsdag, er det første gang de to lagene møtes siden Heysel-tragedien i Brüssel for 20 år siden. Det vil ikke gå upåaktet hen.

Blant minnemarkeringene som er planlagt, er en vennskapskamp mellom de to lagenes supportere tidlig på tirsdag.

 

På Anfield vil alle supporterne få utdelt en armbånd med innskriften «Vennskap» på italiensk og engelsk. Italienerne vil dessuten få utdelt en brosjyre med et vennskapsbudskap på italiensk. I tillegg vil det selvsagt dannes mosaikker på tribunene.

 

Til slutt tar vi med at bildene fra gårsdagens trening kan tyde på at David Mannix er tidelt draktnummer 35. Den skaddeutsatte unggutten, som nettopp signerte ny kontrakt, hadde nemlig et 35-tall på buksa.