- Fantastisk seier

Benitez utrolig glad for tre poeng. Morientes, Warnock, Hamann og Garcia skadet. Alle risikerer to-tre uker på sidelinjen. Baros suspendert i tre kamper. Gerrard: - Vi forsvarte oss som løver. Fortjent seier, mente Carra.

Rafael Benitez var meget fornøyd med 2-1-seieren over Everton, og at hans spillere klarte å vinne til tross for fire nye skadede spillere og utvisning på Milan Baros.

- Det var en fantastisk seier.  Jeg ønsker at vi spiller slik i hver kamp. Vi gikk ut i høyt tempo, forsøkte å spille god kontringsfotball og satte press på dem. Etter 20 minutter mistet vi én spiller, og på slutten, med ti spillere, gjorde vi en fantastisk jobb. Luis Garcia hadde problemer med ankelen sin, og vi slet fordi vi i praksis spilte med ni spillere. Vi prøvde å holde tett i forsvar og satse på kontringer. Milan hadde to store sjanser. Det er vanskelig å miste en spiller i hver kamp. Det gjør det vanskelig å være stabil. I dag mistet vi Morientes, Warnock, Hamann og til slutt Baros. Jeg er så stolt av hvordan spillerne taklet situasjonen. Det var en vanskelig kamp og en god seier for oss, og den var fortjent. Jeg har god tro på at vi klarer 4.plassen.

 

Heldigvis spiller ikke Liverpool kamp før om to uker. Rafael Benitez var tvunget til å gjøre alle byttene sine i første omgang.  Stephen Warnock forlot banen allerede etter 20 minutter. Han gjennomgikk en såkalt scan på ankelen. Lettelsen var tilstede da det ikke var alvorligere enn en kraftig hevelse. Dietmar Hamann var den neste som måtte forlate banen. Han har forstrukket et leddbånd i kneet. Like etter måtte også Fernando Morientes kaste inn håndkleet med en lårskade. Luis Garcia spilte hele 2. omgang med en smertefull ankel. Hvis ikke måtte de røde ha startet 2.omgang med ti spillere.

- Vi må se på hvordan skadene utvikler seg. Kanskje er alle sammen ute i to eller tre uker. Det er vanskelig å si på det nåværende tidspunkt, men det er helt klart at vi har en rekke problemer for øyeblikket, uttaler Benitez.

 

I tillegg til skaden ble Milan Baros utvist et kvarter før slutt etter en knallhard takling på Alan Stubbs. Det betyr at tsjekkeren får tre kampers karantene og må stå over kampene mot Bolton (H), Manchester City (B) og Tottenham (H). Dermed kan det hende Liverpool står uten rene spisser om to uker.

- Vi kommer til å være tynt besatt i angrep nå. Jeg har sett reprisen av hendelsen, og kanskje var det rødt kort. Hvis vi får ytterligere problemer, må jeg begynne å trene selv!

 

Steven Gerrard hyllet både lagets offensive og defensive kvaliteter etter seieren i Merseyside-derbyet.

- Det var et viktig resultat for oss. Hvis vi ikke hadde vært klar for utfordringen, ville Everton ha vunnet kampen. Vi spilte virkelig bra i 1.omgang, og vi kunne ha scoret flere hvis Milan hadde tatt vare på sjansene sine. Da han ble utvist. var det hardt arbeid som lå foran oss, men vi holdt ut og forsvarte oss som løver. Alt gikk galt på skadefronten i dag, men vi holdt sammen og tok en viktig seier.

 

Jamie Carragher ble kåret til banens beste, og han synes de røde fortjente seieren.

- Det virket som de fleste i lokalbefolkningen ønsket at Everton skulle vinne i dag. Det er inntrykk mitt etter å ha lest lokalavisene. Vi var under et enormt press i 2. omgang, da de satte inn Beattie og Ferguson. Vi hadde mye å gjøre med mange langballer. Men vi kom gjennom det og tok en stor seier.

 

David Moyes var sint på dommeren etter kampen, fordi det kun ble lagt til tre minutter. Everton-manageren tror de kunne ha fått med seg ett poeng hvis den sortklede hadde lagt til mer.

- Hvis det hadde blitt lagt til nok tid, så ja, men dommerkvartetten hadde andre ideer. Jeg mener det ikke var tre minutter. Var det? Det var minst fem. Vi scoret og Liverpool-fansen ville ikke gi ballen tilbake. Dudek sløste tid med å gå fra den ene siden til den andre før han tok målsparkene. Jeg synes imidlertid Liverpool spilte godt i 1.omgang, men vi gikk for seier i 2.omgang. Vi var litt uheldige. Liverpool gjorde ting de ikke har gjort hele sesongen. De spilte bra.


De røde er nå fire poeng bak Everton, og virkelig med i kampen om 4.plassen.