- Finnes ingen bedre steder enn Anfield

Benitez advarer spillere som vurderer andre klubbtilbud. Valencia bekrefter Baros-interesse. Benitez leter etter ny spiss, men Owen trolig lite aktuell. Bolton usikker på Diouf-kjøp. Le Tallec er en bedre spiller enn i sommer.

Flere spillere som har forlatt Anfield har ikke lykkes i sine nye omgivelser. Benitez prøver å forsikre sine spillere om at det ikke finnes noen bedre steder i verden enn Anfield. Anthony Le Yallec er et eksempel på en spiller som trodde at gresset var grønnere på den andre siden. 20-åringen ønsket å forlate klubben i sommer, men etter et mislykket utlån i St. Etienne vendte han tilbake til Liverpool i januar. Benitez håper at ungguttens mislykkede opphold vil være en advarsel for andre spillere som vurderer ulike tilbud fra andre klubber.

- Når spillere velger å forlate Liverpool, tror de kanskje at de går til en klubb hvor ting vil bli bedre for dem, men de innser senere at det ikke er tilfelle. I andre klubber kan de kanskje tjene mer penger. Det er mange klubber som kjemper om titler. Det er sant, men jeg er sikker på at ikke finns noen steder med den samme atmosfæren som i Liverpool. Forholdet mellom klubben og supporterne er forskjellig fra alle andre steder. Du kan ta en prat med spillere som Mauricio Pellegrino og Fernando Morientes om dette. Det er spillere som har tilbrakt lang tid i en stor og viktig klubb, men de har fortalt meg at atmosfæren her er helt forskjellig. Det er viktig for alle spillerne vi har at de ønsker å bli her så lenge som mulig, fordi det er ikke bedre andre steder.

Kommentarene er ikke kun myntet på Anthony Le Tallec, men gjelder også flere spillere som vurderer fremtiden sin i klubben. Kontraktene til Igor Biscan, Dietmar Hamann og Vladimir Smicer utløper i juni, mens Sami Hyypiä går inn i sitt siste kontraktsår fra sommeren av. Og ikke minst har det vært store spekulasjoner rundt Steven Gerrard. I dag bekreftet også Valencia ved klubbpresident Juan Soler at de er svært interessert i Milan Baros, mens ryktene fortsetter angående Evertons forsøk på å hente Djimi Traore. Ifølge Liverpool Echo er Benitez på jakt etter en ny spiss til sommeren, men det er tvilsomt om spanjolen kommer til å bruke transferpengene på å hente Michael Owen tilbake fra Madrid, selv om de røde har opsjon på spilleren. Owen må i så fall forvente en betydelig lønnsreduksjon.

 

Le Tallec bedre enn i sommer

Det at Le Tallec nå har klart å tilkjempe seg en plass i startelleveren, bør være et godt tegn til andre unge spillere i klubben, mener Benitez. Og spilleren har klart forbedret seg fra i sommer.

- De kan nå se at det er mulig å spille for førstelaget hvis man jobber hardt. Man behøver ikke å dra til en ny klubb. Hvis man jobber hardt i Liverpool, er det mulighet for å få sjansen. Vi har alltid visst at Le Tallec var en god spiller, og nå har han kommet tilbake som en annerledes spiller i forhold til den som forlot oss i sommer. Det viktigste for oss var å vite at han ønsket å komme tilbake og arbeide hardt. Jeg håper han har lært av denne opplevelsen denne sesongen. 

 

Bolton usikker på Diouf

Bolton-manager Sam Allardyce  er usikker på om de kommer til å hente El Hadji Diouf på permanent basis. Senegelaseren er utlånt til Lancashire-klubben for hele sesongen. Han har imponert spillemessig, men har hatt store disiplinære problemer.

- Det er mange ting vi nå må diskutere, ikke bare i trenerapparatet, men også på styre- og formannsnivå om dette vil være riktig for en klubb som vår. 99,9% av gangene er han fantastisk, men det er bare de 0,01% at han har vanskelig med å kontrollere seg. Det er vanskelig å si at vi vil komme over det scenarioet og at det aldri vil skje igjen. Han har et slikt temperament som slår eksplosivt ut. Uheldigvis vet verken han eller oss når det kommer til å skje. Jeg synes ikke vi er det samme laget uten ham. Vi er veldig gode, men vi savner den siste flyten - det siste som trengs for å bryte igjennom et forsvar og til å skape sjanser.