- Garcia vil bli bedre

Rafael Benitez sier at Luis Garcia har bevist at han kan spille i England, men at han vil bli enda bedre. Steven Gerrard og Liverpool involvert i artikkel om ulovlig kontakt med spiller.

Åtte mål for Luis

To scoringer fra Luis Garcia i Leverkusen sendte Liverpool på veien mot kvartfinalen i Champions League.  Den lille spanjolen har hatt sine kritikere denne sesongen, og hvor han spesielt i bortekamper i Premier League har slitt med å sette sitt preg på hendelsene og også gitt bort ballen mye.  Manager Rafael Benitez mener imidlertid at Luis har gjort det bra i sitt første år i engelsk fotball, og at 26-åringen bare vil bli bedre.

 

- Luis Garcia scoret mål i Spania og vi kjøpte ham fordi han er en teknisk god spiller og som kan lage mange mål her.  Med tekniske spillere vet du at det er vanskelig å få dem til å spille stabilt godt hele tiden.  Hver gang du leser et intervju med en utenlandsk spiller, sier de alltid det samme.  Det første året i England er vanskelig.

 

- Det at Luis har scoret åtte mål i sitt debutår er et meget godt tall.  Det viser at han kan spille på dette nivået og at han vil fortsette å bli bedre.

 

- Jeg liker ikke at mine spillere setter seg mål for hvor mange man skal score, jeg ønsker bare at de skal spille bra.  Hvis de viser sitt beste, da vil mål og målgivende komme regelmessig.  Hvis han har ti målgivende er det like viktig som å score mål.

 

 

”Vi har sikret oss Steven Gerrard”

Tabloidaviser som Daily Star og Daily Mirror har i dag en artikkel hvor det blir hevdet at manager Jose Mourinho og daglig leder Peter Kenyon i Chelsea ”møtte opp” til et møte hvor Arsenals Ashley Cole skulle treffe sine agenter.  Cole skal i går overfor advokaten til Premier League, Nick Fitzpatrick, ha uttalt dette, i etterkant av at Arsenal har beskyldt Chelsea for ulovlig kontakt med deres spiller.

 

Det som gjør dette mer interessant for Liverpool er at Mourinho skal ha sagt til Cole på det nevnte møtet, ifølge avisene, at: ”Vi ønsker å kjøpe bare to spillere til neste sesong.  Den første vi har sikret oss er Steven Gerrard.  Den andre er en venstreback.  Du er den beste venstrebacken i verden og vi vil ha deg.”

 

Cole hevder altså at han bare forventet å se sin agent Jonathan Barnett på hotellet i London, i tillegg til agent Pini Zahavi, som er ekspert på det utenlandske markedet.  Cole skal ha svart Mourinho at han ikke var interessert i å spille for andre engelske klubber enn Arsenal, og at han ønsket å spille i utlandet, hvorpå han forlot rommet bare få minutter etter at representantene fra Chelsea var kommet.

 

Liverpool FC har hele tiden benektet noen kontakt med Chelsea i forhold til noen avtale om Steven Gerrard, og innkalte altså til pressekonferanse sist sommer for å annonsere at spilleren ikke ville forlate Liverpool.  Gerrard på sin side har sagt gjentatte ganger at han ønsker å spille på et Liverpool som vinner, men det har hele tiden ligget i kortene at kapteinens fremtid vil bli avgjort etter inneværende sesong.

 

Det skal bli interessant å se reaksjonen fra Anfield, etter påstandene om at Chelsea sier de har sikret seg Steven fra og med neste sesong.  Siste ord i denne saken er definitivt ikke sagt.