- Ingen krise i Liverpool

Benitez avviser krisetilstander i klubben og mener laget er mer stabilt denne sesongen. Ting snur fort i fotball. Manageren har tro på spillerne, men de må konfronteres med sine problemer. Baros tilbake mot Liverpool?

Liverpool ligger på 13. plass i Premier League, hele 18 poeng bak Chelsea, og slått ut av Carling Cup ved første hinder i midtuken. Rafael Benitez ønsker likevel ikke å bruke ordet ”krise” om situasjonen i klubben.
- Mange snakket om Liverpool forrige sesong og sa at det var det verste Liverpool-laget på 40 år, sier Benitez til Reuters.
- Så vant vi Champions League og nå UEFA Super Cup. Det beviser at man ikke kan snakke om et lag etter to og en halv måned inn i sesongen. Man må vente til slutten, og etter sesongslutt for å si om det har vært en god eller dårlig sesong.

De røde har kun scoret fem mål på åtte ligakamper, men Benitez mener likevel laget er bedre enn forrige sesong.
- Vi er mer stabile. Vi spiller uavgjort mot gode lag. Okay, vi ønsker å vinne, men for meg betyr det at vi er bedre enn forrige sesong.

Ser man på poeng sanket i tilsvarende kamper i ligaen sist sesong har Benitez rett i det. Denne sesongen har de åtte kampene gitt ti poeng mot åtte i 2004/05.
- Problemet med ligatabellen er at vi har to kamper til gode (på Chelsea). Tenk dersom vi vinner disse, så vil vi være inne blant de fire beste.

Benitez tror at en seier mot West Ham i morgen, vil endre folks holdning overfor de europeiske mesterne.
- Jeg er en person som analyser mange ting. Hver uke kan forandre på ting i fotball. Vi snakker om det engelske landslaget. Jeg husker da de ble beseiret i forrige måned. Alle var mot manageren og sa at laget var forferdelig. Én kamp senere var laget kvalifisert for VM og alle sier nå at England kan vinne VM.

For Benitez har det vært hans mørkeste uke i managerstolen på Anfield, men spanjolen ser ikke ut til å la det gå utover selvtilliten.
- Jeg har tro på spillerne og har selvtillit selv. Vi vil begynne å vinne, jeg er sikker på det. Jeg har stor tro på meg selv, mitt lag og min stab. Jeg har vært trener i 18 år og jeg vet at det alltid kommer en ny dag.

Benitez mener at spillerne måtte konfronteres med deres problemer. Til premierleague.com utdyper han hva han konkret legger i det.
- Hvis det er en spiller som ikke skyter neste gang etter at han har misset, så vil du ikke score. Dersom ballen havner på tribunen og folk buer, og du ikke forsøker neste gang, så kan du ikke score. Hvis man gir fra seg en dårlig pasning, og ønsker å forbedre dette, så må man ønske å motta ballen neste gang og forsøke på nytt. Hvis man ikke klarer disse tingene, så er man ikke en spiller for et topplag.

Baros klar mot Liverpool?
Milan Baros ble solgt til Aston Villa i sommer, men har nylig returnert til trening etter å ha slitt med en akillesskade. Muligens er han tilbake når Aston Villa er verter for Liverpool lørdag 5.november.
-  Mandagens kamp mot Manchester City kommer trolig for tidlig for meg, uttaler Baros. 
- Jeg har ikke trent på tre uker og føler fremdeles smerter når jeg jogger. Jeg kan risikere å bli ute i enda noen uker hvis jeg kommer for tidlig tilbake. Forhåpentligvis er jeg frisk til Liverpool-kampen. Jeg ville like å møte dem fordi det alltid er spesielt motiverende å møte en av sine tidligere klubber. Men jeg har ingenting å bevise for Liverpool og det er ingen vonde følelser. Jeg har mange venner der. Da jeg dro handlet det ikke om meg og Benitez. Det handlet om Liverpool, Villa og fremtiden, forteller Baros til skysports.com.