- Ingen så viktig som Gerrard

Den tidligere midtstoppereleganten Alan Hansen sier at Steven Gerrard var dypt savnet mot Fulham. Skotten mener også at de helrøde mangler fart og fysikk i Premier League.

I sin spalte i The Daily Telegraph skriver ”Jocky” at i en sesong hvor Liverpool skulle minske ligagapet fram til Chelsea er det isteden den samme gamle historien om at man kommer hjem fra en seier i Europa og ikke presterer i Premier League.

Hansen mener at Liverpool fortsatt synes mer komfortable i Champions League, og at man er veldig avhengig av kapteinen Steven Gerrard.

- Det virker som om presset om at man ikke scorer mål påvirker laget og igjen viste man ingen virkelig selvtillit når man spiller borte fra Anfield.  Statistikken forteller sin egen historie.  Fem mål på åtte kamper er forferdelig, og med en målforskjell på minus tre.

- Tapet av Steven Gerrard er et åpenlyst tilbakeslag for Benitez.  Det er ingen enkeltstående spiller i Premier League, og det inkluderer Wayne Rooney hos Manchester United, som utgjør en større forskjell enn kapteinen til Liverpool.  Det er likevel spillere ved siden av ham som Xabi Alonso, som kostet £10M, som burde være i stand til å fylle det hullet han etterlater.

- Den store svakheten hos Liverpool er mangelen på fart i angrep og i forsvar.  Det kan diskuteres, men jeg vil si at forskjellen er 90% om du har det heller ikke, og det er viktigere å ha fart i Premier League enn i Champions League.  I midtforsvaret har Jamie Carragher og Sami Hyypiä vært to av lagets beste spillere de siste seks månedene, men ingen av dem har stor fart.  Peter Crouch trenger sterkt en ved siden av seg som har fart, og selv om Djibril Cissé er hurtig er han også ekstremt uberegnelig.

- Det er fantastisk å kunne være etterpåklok, men selv da det skjedde lurte du på hvor lurt det var av Liverpool å ikke hente Michael Owen tilbake til Merseyside.  Det ville ha vært vanskelig å betale £16M for noen man lot gå til Real Madrid for halvparten, men Owen ville ha gitt Benitez mange flere muligheter.

- Manageren til Liverpool har en stor tropp til disposisjon og han liker vanligvis å rotere på den.  Det kan du gjøre hvis du vinner.  Hvis du behøver å grave deg ut av et hull vil den rette taktikken være å benytte dine 11 beste spillere og spille det samme laget.  Selv ikke Chelsea roterer sine beste spillere.

- Jeg så alltid fram til å spille i Europa.  Du fikk frihet til å spille, spissen ville ikke være opp i ansiktet på deg hele tiden og det var en glimrende test av teknikk.  Hvis du hadde gjort det bra ville du komme tilbake full av adrenalin, som ville være gjennom lørdagens kamp.  Det synes ikke å skje med Liverpool.  De synes mer komfortable ute i Europa enn hva de gjør med de fysiske aspektene som er i den hjemlige fotballen.  Det er noe som bekymrer.