- Jeg elsker Liverpool

Djibril Cissé snakker om følelsene han har fått for klubben sin, og han gir en litt overraskende forklaring på hva det er han mangler.

Etter at Djibril Cissé hadde scoret sitt straffemål i går, måtte han nesten dras bort mens han sto og feiret sammen med fansen. Takknemligheten var tydeligvis stor.

– Jeg elsker Liverpool, og jeg ønsker å bli i klubben i lang tid. Det skyldes blant annet alt det supporterne har gitt meg. Jeg tror de er de beste supporterne i verden, skryter spissen i et intervju med Liverpools offisielle hjemmesider.

Forrige sesong pådro han seg, som kjent, et stygt beinbrudd. Nå mener han omsider at han er tilbake på topp igjen reint fysisk. Men selv om det ikke akkurat ser sånn ut, sier han at han har litt å gå på når det gjelder det psykiske.
– Hva jeg mangler, er mer selvtillit, sier han.

I de siste kampene har blitt sittende litt på benken fra start, og tillegg har vært brukt som høyreflanke, noe som ikke er hans favorittposisjon. Likevel vil ikke franskmannen klage.

– Hvis det er til det beste for laget, så spiller jeg der. Når det gjelder det å starte på benken, har jeg ikke fått noen beskjed om hvorfor. Men med en så stor tropp må alle hvile litt innimellom. Akkurat nå er det meg, og det aksepterer jeg. Jeg er ikke frustrert, forsikrer Cissé, som en stund var linket bort fra Anfield.



Spekulasjonene oppsto i forbindelse med at Michael Owen var linket til Anfield, før han gikk til St. James’ Park og Newcastle. Der har han virkelig funnet målformen, og i likhet med de tidligere liverpoolspillerne John Welsh (utlånt til Hull) og Danny Murphy (Charlton), scoret han for sitt nye lag i går. Men også Cissé satte jo ballen i mål, og han sikker på det vil fortsette.
– Jeg vil gjengjelde det supporterne har gitt meg ved å score mange mål, lover han, målsultent.

Da han var liten, skrev han opp alle scoringene han sørget for, være seg i fotballkampene i gata eller andre steder.
– Noen ganger scoret jeg 100 mål i uka, det å score mål ble nesten som et narkotikum, forteller Cissé.

I dag, i Liverpool, har han i tillegg en annen drivkraft, nemlig jubelbrølet han opplever hver gang han scorer.
– Det er vanskelig å forklare, men når du scorer på Anfield er det sånn «Wow!». Jeg skal ikke si at det er bedre enn å ha sex, men det er nesten det samme, sier Cissé, som forhåpentligvis kan stille savnet etter Michael Owen.