- Jula blir viktig

Kampene i jula blir utrolig viktige for oss, slår Stephen Warnock fast. Kewell mener at Chelsea kan utfordres. Spurs viser Liverpool-kampen på storskjerm.

Jule- og nyttårsprogrammet er alltid en viktig del av terminlisten for lagene i England, og Stephen Warnock tror at resultatene Liverpool oppnår i jula vil ha alt å si for den videre skjebnen til laget utover i sesongen.

- Vi er inne i en god kamprekke for tiden, og den ønsker vi å fortsette, slik at vi kan gå inn i det nye året på en medgangsbølge. Vårt mål er å legge press på lagene foran oss på tabellen, sier venstrebacken til klubbens offisielle hjemmeside i dag.

- Vi har vunnet mange kamper i ligaen nå, og har klatret på tabellen. Men alle som er involvert i engelsk fotball vet at tiden vi nå går inn i kan være helt avgjørende for hvordan det går til slutt. Uken som kommer kan ødelegge sesongen, men den kan også føre til at sesongen blir en suksess. Klarer vi å få med oss 3-4 seire fra denne perioden, har det utrolig mye å si for vårsesongen. Men taper du disse kampene, kan du rase på tabellen, slår han fast.

- Jula er en travel tid for oss, der vi har mange poeng å kjempe om. Vi ønsker nå å bygge videre på det vi har oppnådd de siste ukene, slik at vi kan starte 2006 i en god posisjon. Vi spillere må virkelig ta vare på oss selv i jula. Vi kan ikke falle for fristelsen, og spise og drikke for mye. Vi vet hvor viktig det er å ofre slike tradisjoner. Vi kan likevel glede oss over julehøytiden og bruke tiden sammen med familien, sier han.

- Jeg tror faktisk vi vil trene om morgenen første juledag også. Men vi får fri om ettermiddagen til å besøke familie og venner. Jeg kommer til å bruke den tiden sammen med min kone, min mor og far, min bror, og resten av min familie. Men så må jeg gå tidlig til sengs for å være klar for Newcastle-kampen dagen etter, avslører Warnock.

Han slår fast at hvile og avslapning innimellom slagene er viktig for spillerne i jula, ettersom kampene kommer så tett.

- Du må gi kroppen din en sjanse til å ta seg igjen. Men vi har en så stor tropp i Liverpool, at jeg er sikker på at manageren kommer til å skifte på mannskapet slik at man unngår at enkelte blir utbrente. Jeg tror den kommende tiden blir viktig for en del av oss som har slitt benken i det siste. Dette kan være vår sjanse til å imponere, konkluderer han.

Warnock karakteriserer kampene som Liverpool står overfor i jula som vanskelige.

- Vi må spille opp mot vårt beste for å ta full poengpott. Newcastle er et meget godt lag, som har funnet formen den siste tiden. De kommer fra noen fine seire over Arsenal og West Ham, og jeg er sikker på at Graeme Souness ser frem til å returnere til Anfield. De har Michael Owen og Alan Shearer på topp, og de vil utgjøre en trussel. Jeg tror at så snart Newcastle finner balansen i laget og får bukt med skadeproblemene, så kan de bli å regne med.

To dager senere er det duket for lokalderby på Goodison. En kamp som vil bli ”hypet” opp som vanlig. Både supportere og spillere vil være desperate etter å vinne.

- Everton har ikke hatt noen stor sesong så langt, men de vil være giret opp for denne kampen. Vi ønsker imidlertid revansje for det ufortjente tapet der i fjor, sier Warnock.

Nyttårsaften venter West Bromwich på Anfield, og Liverpool har nok ambisjoner om å ta samtlige poeng i et oppgjør mot et lag som finner seg på feil halvdel av tabellen.

- West Bromwich kjemper for livet, så det blir en ny tøff kamp for oss, tror Warnock.

- Dersom vi kan få gode resultater i alle disse kampene, vil vi fortsatt legge press på lagene foran oss på tabellen. Dermed er vi i en god posisjon ved inngangen til det nye året, konkluderer han.

- Vi er fornøyd med vårt spill i det siste, men det betyr ingenting nå. Vi har holdt nullen, og samtidig funnet veien til nettmaskene, men vi kan ikke ta oss råd til å dvele ved dette lenger nå. De siste kampene har gitt oss mye selvtillit, men det er fortsatt mye fotball som skal spilles denne sesongen før vi kan avgjøre om det har vært en god eller dårlig sesong.

- Jeg føler at vi har framgang hele tiden, og at vi beveger oss i riktig retning. Nå må vi beholde stabiliteten, og prøve å forbedre vår ligaposisjon ytterligere. Chelsea ser veldig sterke ut for øyeblikket, men dersom de skulle pådra seg noen poengtap må vi sørge for å være i en posisjon der vi kan dra nytte av det. 2005 har vært et flott år for klubben. Et år supporterne aldri vil glemme. Men det er ingen grunn til at 2006 ikke kan bli endra bedre, avslutter en optimistisk Warnock. 

Kewell tror Chelsea kan tas
Harry Kewell tror Liverpool er klare til å utfordre Chelseas dominans i toppen av Premier League, og er stinn av selvtillit i forkant av det harde ligaprogrammet i jule- og nyttårshelga.

- Alle snakker om Chelsea, men se på vår siste kamp mot dem i Champions League. Jeg mener vi gjorde mer enn nok til at vi fortjente å vinne den kampen. Akkurat det gir oss selvtillit før vi begynner å spille ligakamper igjen nå i jula. Vi skal spille slik at vi oppnår det vi fortjener. Vi har bevist lenge at vi nærmer oss nå, og jeg mener at det er realistisk å tro at vi kan utfordre Chelsea i kampen om tittelen, sier australieren.

Tottenham med storskjerm
Tottenham åpner sin North Upper Tier på White Hart Lane for publikum når deres mannskap stiller til dyst på Anfield 14. januar. Dermed får de som ikke har mulighet til å reise fra London til Liverpool for å se kampen ”live”, følge den på storskjerm. For dette tar Spurs £5 om man bestiller billett og forhåndsbetaler, mens man krever det dobbelte av folk som dukker opp og vil betale i luka på kampdagen.