- Laget er bedre med Gerrard på høyre

Benitez fornøyd med bruken av Gerrard på høyre. Få endringer på lørdag? Ligger godt an til avansement, men Rafa advarer mot Betis. Garcia støtter Crouch. Disiplinærsak mot serbier behandles i UEFA neste mandag.

Vanligvis spiller Steven Gerrard sentralt på midtbanen både i Liverpool og på det engelske landslaget. Rafael Benitez er imidlertid glad for at kapteinen har tatt på seg rollen å spille ute på høyrekanten i klubblaget.
- Steve trives der. Han forstår taktikken og han tenker alltid på lagets beste. Han vet at det er viktig for oss å ha denne balansen, og det vil gi meg en ny mulighet å vurdere.

Benitez’ største problem har vært å få alle de kreative spillerne til å fungere sammen, så vel som å finne den riktige balansen og bredden. Etter tapene mot Fulham og Crystal Palace har Benitez benyttet en ren 4-4-2 i de to siste kampene, med Gerrard på høyre og Garcia på venstre. Manageren mener definitivt at Liverpool har blitt et bedre lag etter denne taktiske endringen.
- Med Gerrard på høyre har han fått mye frihet, så vi har flere muligheter der. Vi kan også benytte Sissoko og Alonso sammen i midten og det betyr at vi kan gjenvinne ballen mye og angripe bra. Med Luis Garcia på venstre har vi en vingspiller som gir oss mulighet til å benytte to spisser, offensive spillere bak de to fremste og en bedre balanse.

- Steve og Luis bytter posisjoner flere ganger og beveger seg innover. Det gjør det vanskeligere for motstanderen å få tak på dem. Begge kan spille i mellomrommet mellom midtbanen og spissene og også på kantene. Begge kan skyte, og når man ser Luis score slike mål som det (mot Anderlecht), betyr det også at begge kan heade ballen.

- Det er viktig for oss å ha alle spillerne med kvalitet sammen. Stevie er en god spiller og det å ha muligheten til å ha han ved siden av Alonso, Luis Garcia og to spisser gjør laget mer offensivt.

Få endringer på lørdag?
Benitez ser nå ut til å ha lagt sin berømte 4-2-3-1-formasjon på is for denne gang, og manageren hinter om få endringer på lagoppstillingen til lørdagens kamp mot Aston Villa. Mot Anderlecht var det kun én forandring i forhold til laget som møtte West Ham.
- Vi spilte bra mot West Ham i helgen, scoret to mål, og jeg bestemte meg kun for å skifte ut én spiller, Crouch for Cissé. Om vi fortsetter slik i ligaen, er jeg ikke sikker på. Det avhenger av om spillerne er slitne. Men ideen min er at dersom laget spiller bra, så beholder jeg mesteparten av laget.

- Godt utgangspunkt, men Betis er gode
Real Betis vant overraskende 1-0 mot Chelsea, og derfor trenger Liverpool ett poeng mot spanjolene 23.november for å være sikret avansement før Chelsea venter i siste gruppespillskamp.
- Det ville vært fint å kunne slappe av ved å være klar for neste runde, fordi jeg ventet at Chelsea skulle beseire Real Betis. Det skjedde ikke og ting vil bli vanskeligere, men vi ligger best an i gruppa.
- Vi er i en veldig god posisjon. Folk sa at det var en veldig vanskelig gruppe, men vi har vist at vi kan håndtere det. Betis har vist seg å være et veldig godt lag og det understreker hvor bra vi spilte i den første kampen. Det er fremdeles en jobb å gjøre med nok en kamp mot Real Betis. Vi må være forsiktige fordi de har et godt offensivt lag, med hurtige spisser. De er hurtige og veldig gode på kontringer, så vi kan ikke ta noe for gitt.

Real Betis opplyser at spissen Ricardo Oliveira og midtbanespilleren Nano mister resten av gruppespillet grunnet kneskader.

Garcia støtter Crouch
Peter Crouch har fremdeles til gode å score på 13 kamper i den røde trøya, men Luis Garcia gir sin støtte til lagkameraten.
- Peter scorer kanskje ikke, men han er en veldig god spiller og er veldig viktig for laget. Han holder alltid på ballen og forsøker å få med andre i spillet. Selvsagt behøver spisser mål i løpet av lang tid. Noen ganger er det ikke bra for selvtilliten hvis man ikke finner veien til nettmaskene. Men Peter kommer til å score veldig snart. Ingen i garderoben er bekymret for ham. Han er en veldig god spiller. Vi har spillere som scorer nå og hans tid vil komme.

Disiplinærsak til behandling
UEFA skal nå etterforske omstendighetene rundt utvisningen til Anderlechts Nenad Jestrovic.  Serbieren skal ha kommet med en rasistiske tilrop mot Mohammed Sissoko, noe Jestrovic stiller seg uforstående til.
- UEFA har åpnet disiplinærsak mot RSC Anderlechts spiss Nenad Jestrovic etter hans utvisning i gårsdagens Champions League-kamp mot Liverpool, står det i en uttalelse fra UEFA i ettermiddag.
Saken skal opp i UEFAs kontroll- og disiplinærkomité neste mandag.