- Liverpool snart tittelutfordrer, tror Stevie G

Kapteinen mener at de røde snart er klare til å kjempe om ligagullet for alvor, og han vurderer at VM i Tyskland kan bli en unik sjanse for England.

I et intervju med Liverpools egen nettside forteller Steven Gerrard om:

Å vinne i Istanbul
- Det betydde alt.  På fjernsyn kunne jeg se at det store torget ble fylt opp av Liverpools supportere, alt forhåndstoffet i avisene, taktikkpraten til manageren, alt var annerledes.  Det å spille for denne klubben dreier seg om å vinne trofeer.  Du hører på tidligere spillere som forteller om å ha vunnet alle disse gangene i E-Cupen, alle snakker om de tidligere storlagene og hvis du er en spiller her som ikke vinner noe føles det som om du mislykkes.  Vi vant The Treble i 2001, men de store trofeene er Premier League og Europacupen, og nå da vi fikk muligheten til å spille mot AC Milan i finalen var det umulig å tenke på tap.  Selv om jeg trives med det presset som her, spesielt som kaptein, var det en tung bør som ble tatt vekk fra skuldrene.

Da Dudek reddet straffe
- Jeg var den siste som reagerte siden jeg måtte ta inn at det ikke var jeg som skulle slå den siste straffen.  Jeg hadde forberedet meg så mye for det straffesparket – jeg visste nøyaktig hvor jeg skulle sette det.  Nå var det bare lettelse.  Da Shevchenko gikk fram for å ta straffen, ropte Carra over:  ”Nå vil alt avhenge av deg, kamerat!”  Jeg tenkte:  ”Jeg vet det, takk så mye.”  Jeg visste med meg selv at jeg måtte fram siden Shevchenko ville ikke misse fra 11 meter, det var umulig.  Jeg tror imidlertid ikke han var helt fokusert, at han tenkte tilbake til den sjansen som kunne ha avgjort for dem i ekstraomgangene og hvor Jerzy gjorde en redning i verdensklasse.  Det at den beste angriperen i verden misser to sjanser som han normalt setter ti ganger av ti viser at vi spiller ”the beautiful game”.  Å tape en straffespark-konkurranse er en forferdelig måte å tape en finale på og jeg er bare glad for at det ble vår kveld.  I vet ikke hvordan et tap ville ha influert på vår sesong, det ville fortsatt ha vært noe jeg tenker på.

Da han nesten forlot Liverpool
- Jeg visste alltid hva jeg hadde og hva jeg forlot dersom en overgang ble realitet.  Da det kom til den endelige avgjørelsen greide jeg ikke å gjennomføre det.  Noen ganger i fotball tar du ting for gitt helt til du er i en situasjon som den jeg var i.  Det måtte deler av familien min til å forstå hvor hardt jeg hadde arbeidet for å komme dit jeg er i dag, og hvor stolt jeg er av å være her.  Jeg tenkte på min fremtid gjennom hele 2004, og også sommeren etter.  Jeg visste at spillere hadde forlatt klubben og fått suksess, og spillere som hadde blitt og fått suksess, og det var ikke det at jeg ikke trodde jeg kunne ha suksess ved å bli værende.  Det var en misfortåelse.
- Alle har rett til sin oppfatning, men ingen på denne planeten vet helt hva jeg gikk igjennom.  Jeg respekterer alles oppfatningen, men hva jeg gjør med mitt eget liv er opp til meg selv.  Jeg vet det er en liten prosent av fansen som ikke likte at jeg ble, men jeg føler ikke at jeg skylder dem noe.  Jeg har fortsatt med mitt liv og ønsker bare å gi alt jeg kan for den røde trøya.

Sulten etter suksess
- Det kan være at folk sier at dette Liverpool er et lag som har levert varene, men jeg har merket meg i garderoben at det at vi vant Champions League har gjort guttene bare mer sultne.  Det har gjort at vi alle bare ønsker å bli bedre.  Vi tror at vi har en tropp som kan utfordre om Premier League nå.  Flere av spillerne har vunnet alle trofeer unntatt ligaen, slik at det er målet i år.  Hvis ikke, det at vi blir bedre og gjør det til neste år, men vi føler at vi er like ved å kunne kjempe om tittelen.

England og VM
- Når du slår Argentina og spiller så bra som vi gjorde, da begynner du å tro at du kan slå hvem som helst.  Dette er trolig det mest spennende England som har vært på en stund.  Å reise til Tyskland og ikke få det til vil føles som sløseri og alt avhenger av hvilket England som møter opp.  Vi er spillere i verdensklasse i Lampard, Rooney og Owen.  Vi har en rekke midtstoppere av kvalitet, verdens beste venstreback og erfaringen til Gary Neville.  2010 i Sør-Afrika vil bli veldig vanskelig, men denne turneringen vil passe oss.  Vi må gjøre maksimalt ut av det.