- Luis har funnet toppformen

Rafael Benitez mener at Luis Garcia aldri har vært i bedre form enn akkurat nå. Dato for juniorcupen fastsatt.

Rafael Benitez mener at Luis Garcia nå har funnet toppformen etter hans hat-trick for Spania i forrige uke, og han regner den tidligere Barcelona-stjernen som en veldig viktig spiller for Liverpool. En potensiell matchvinner.

Liverpool-manageren mener at Garcia er en lur spiller, som kan få ting til å skje ute på banen. Det er betegnende for hans bidrag når den spanske pressen nå takker Liverpool for å ha hjulpet landet med å kvalifisere seg til VM.

- Mange sier mye fint om Luis om dagen. Den spanske pressen sier ”Takk, Liverpool!” etter scoringene til Garcia og Morientes mot Slovakia. Overskriftene i Spania denne uken tåler sammenligning med overskriftene her i England da England slo Tyskland 5-1, og Liverpool-spillerne stod bak scoringene.

- Jeg prøvde å få en samtale med Luis etter den første Slovakia-kampen, men jeg måtte bare legge igjen en beskjed. Det var umulig å komme gjennom på telefonen hans, fordi så mange journalister ringte han. Jeg fikk dog snakket med han før den andre kampen, forteller Benitez.

- Garcia vet hva han må gjøre nå. Han sier selv at han bare må fortsette i samme spor. Han er dyktig, og han befinner seg i en god situasjon nå. Han har selvtillit, og nå må han bare spille på samme måte for Liverpool, legger han til.

- Han er i god form. Han er lykkelig, og det vil føre til at han gjør det bedre på banen. Gjør han det bra, vil dette avle suksess. Når en spiller er i form, må han bare fortsette i samme gata. Jeg kan godt snakke med han i en time, men manageren er ikke viktigst i denne sammenhengen. Det som vil påvirke han er folkene rundt han, hans rådgivere, hans kone og hans familie. De vil sørge for å bringe han ned på jorda igjen, slik at han ikke blir revet med av suksessen.

- Luis er en spiller som spiller bra over hele sesongen. Jeg har sett han gjøre det i Tenerife også. Nå må vi bare se hvor det bærer hen. I fjor gjorde han 13 mål for Liverpool, og det er ikke så verst. Han prøver å gjøre ulike ting hele tiden. Jeg vet ikke om mange spillere som har kommet fra utlandet til den engelske ligaen, og som har gjort 13 mål i sin første sesong her, avslutter Benitez.

Dato for juniorcupen fastsatt
Vi nevnte i går at Liverpools juniorlag hadde trukket Cardiff i 3.runde av FA Youth Cup. Nå er det klart at kampen vil bli spilt på Anfield lørdag 17.desember. Avspark blir klokken 12.00 norsk tid. Den om ønsker å overvære kampen kan betale ved inngangen på kampdagen. Kun The Kop vil være åpent for publikum, og billettprisene blir £4 for voksne og £2 for barn og pensjonister.

Liverpool har vunnet juniorcupen bare en gang, i 1996, da Michael Owen var den store stjernen.