- Morientes ikke i toppform

Rafael Benitez forklarer at Fernando Morientes ikke er i sin beste fysiske forfatning. Sami Hyypiä tror det kan bli lettere å vinne Champions League enn å bli nr.4. Ny reservelagskamp i kveld.

Nando bedre til neste sesong

Rafa Benitez vil for første gang ha både Milan Baros, Fernando Morientes og Djibril Cissé tilgjengelige til onsdagens ligakamp mot Portsmouth.  Sannsynligvis vil han starte med de to førstnevnte, siden Cissé bare har hatt et par innhopp etter sitt benbrudd, men manageren innrømmer at også spanjolen ikke er i sin beste form:  - Fernando behøver å score.  Han spilte bedre mot Tottenham, han var flink til å holde på ballen, men når du har to så klare sjanser som han hadde da må du score.

 

- Det har vært vanskelig for ham å tilvenne seg engelsk fotball, og han bli kjappere i bena, men han er en dyktig spiller med god bevegelse og teknikk.  Han vil bli mye bedre til neste sesong, da han får en pre-season med oss.

 

 

- En merkelig sesong

Med fem kamper igjen å spille er Liverpool på hæla i forhold til å komme blant de fire beste i ligaen, og det kreves ingen feilskjær om man skal kunne ta igjen Everton og også Bolton.  Sami Hyypiä er etter uavgjort mot Tottenham av den oppfatning at det kan bli lettere å vinne Champions League, enn å kvalifisere seg til Mesterligaen.

 

- Det vil bli en stor skuffelse dersom vi ikke kvalifiserer oss til neste års Champions League.  Liverpool hører hjemme der, det har vi vist denne sesongen.

 

- Hvis vi ikke blir nummer fire må vi vinne Champions League.  Da vi gikk til semifinalen på bekostning av Juventus trodde jeg det ville bli lettere å bli nurmmer fire enn å faktisk vinne Europacupen, men nå kan det muligens være det motsatte.  Å vinne Champions League er ikke umulig, selv om det på langt nær vil bli lett.

 

- Bolton er også tilbake i denne kampen nå.  De har bare fem ligakamper igjen og kan heller ikke gi fra seg poeng.  Det har vært en merkelig sesong.  De tre første har vært langt foran, mens alle andre har kjempet om fjerdeplassen.  Vi kan bare se på våre egne kamper og analysere hva som har gått galt.  Hvis vi mister flere poeng vil det være umulig å få den fjerdeplassen, men slik kan fotball være.

 

I forhold til om vinneren av Champions League også kvalifiserer seg for neste års turnering, vil det være opp til det aktuelle fotballforbund å avgjøre dersom denne klubben ikke også er klar gjennom sin ligaplassering.  Det har aldri tidligere skjedd at vinneren i den gjeveste E-Cupen ikke har spilt i den påfølgende turneringen.  Siden Arsenal og Manchester United møtes i FA-Cup finalen, vil for øvrig både 5, 6, og 7.plass i Premier League gi billett til neste års UEFA-Cup.

 

 

Siste hjemmekamp for reservene

Hugh McAuley tar med seg et ungt lag til Wrexham i kveld, for å spille reservelagskamp mot Blackburn.  Lagoppstilling vil komme senere i dag.