- Nå kan Liverpool vinne ligaen

Steven Gerrard og John Arne Riise føyer seg inn i rekken av spillere som har fått igjen trua, og de får støtte av manageren til gårsdagens motstander. Men først venter et VM som skal vinnes.

Tidligere i uka gikk José Reina og Dietmar Hamann ut og sa at, ja, Liverpool kan ta igjen Chelsea. Etter gårsdagens overbevisende forestilling mot Middlesbrough, er kaptein Steven Gerrard også på gli.

– Om vi ikke på det nivået riktig ennå, kan vi komme til det punktet at vi vinner ligaen i løpet av denne eller neste sesong, tror Gerrard, som lover at at de røde vil bli enda bedre.

Også John Arne Riise er høyt oppe etter gårsdagens triumf, selv om han syntes Chelseas 1-0-seier over Wigan la en demper på stemningen.

- Vi har ikke gitt opp kampen om ligagullet, men det er jo litt typisk for Chelsea at en mann som John Terry scorer da ingen andre klarer det, sier sunnmøringen til VG.

- Samtidig skal alle være klar over at man ikke vinner en maraton selv om man leder etter at to tredjedeler er unnagjort, legger han advarende til.

Motstandermanager er enig

Angående antydningen om at Liverpool kan vinne ligaen, får Gerrard og Riise støtte fra manageren til gårsdagens motstander, Middlesbroughs Steve McClaren.

– Jeg anser Liverpool som tittelutfordrere. Når du er regjerende mesterligavinner, har du mye selvtillit, mener manageren.

Han begrunner tipset sin med at merseyssiderne ser ut til å ha kommet over problemene de hadde i åpningen av sesongen.

– Jeg har all respekt for dem. Forsvaret deres er vanskelig å trenge gjennom, og de er mer enn kapable til å kaste seg inn i kampen om ligagullet, tror McClaren.

«Carra» drømmer om VM-gull
Jamie Carragher var på sin side mer opptatt av det forestående klubb-VM-et før han og de andre spillerne gjøv løs på en 15 timers flytur til Japan i dag.

– Det vil være historisk å se setningen «Liverpool, verdensmestre». Samtidig vil det også hjelpe på posisjonen vår i internasjonal fotball, understreker «Carra».

Midtstopperen tenker også på hva en eventuell triumf vil bety den dagen han pensjonerer seg.

– Hvis jeg kan se tilbake på karrieren og se at jeg har blitt verdensmester, vil det være ganske spesielt. For en fantastisk ting å skrive på CV-en, drømmer scouseren.

Hva som er Liverpools mål, behøver ingen å være i tvil om, for det har selveste FIFA-president Sepp Blatter gått ut og fortalt i dag. John Arne Riise bekrefter det enkelt og greit overfor VG:

– Målet er helt klart: Nå skal vi vinne klubb-VM.

Her finner du alt du trenger å vite om den forestående FIFA-turneringen VM for klubblag.