- Nando er en klassespiller

Jamie Carragher er overbevist om at Fernando Morientes vil finne seg til rette i engelsk fotball. John Arne Riise mente han spilte sin beste kamp så langt i sesongen.

- Skadene har ødelagt
Fernando Morientes scoret sitt første mål for Liverpoolsiden august, mot Anderlecht i går.  Det har vært rettet spørsmålstegn ved om spanjolen skal greie å finne seg til rette i den tøffe Premier League, men Jamie Carragher avviser blankt slike påstander på lagkameratens vegne.

- Det er noen spillere som skriver under for toppklubber, og du ser på dem og lurer på om du greier å slå igjennom.  Det har imidlertid aldri vært tilfellet med Morientes, mener Carra.

- Han er en klassespiller, og du kan se hvilke kvaliteter han har.  Vi ser hvor god touch han har hver dag på trening og det handler kun om at han kan få dette ut i kamper.

- Det store spørsmålet har vært om han kunne tilpasse seg engelsk fotball, men det virkelige årsaken til at dette ikke har skjedd jo før jo heller er uflaks med skader.  Jeg synes mye av det som er blitt sagt om Morientes har vært urettferdig siden hans største problem har vært disse skadene.

- Det er ikke sant at han ikke har gjort noen ting.  Forrige sesong scoret han noen glimrende mål, inkludert en mot Charlton, og hans spill i første omgang i derbyet mot Everton hjalp oss til å vinne den kampen.  Signalene har vært der om at han vil tilpasse seg engelsk fotball, men hver gang han har sett skarp ut har han fått seg en smell.  Nøkkelen for ham er å få mulighet til å spille en rad med kamper.

- Statistikken hans på toppnivå er eksepsjonell, men han har aldri vært en utpreget målscorer som en Michael Owen eller Robbie Fowler.  Han er mer allround, som liker å spille med en forsvarer i ryggen, slik at det ikke var realistisk at han skulle snuble inn en masse mål.

- Hvis han kan få spille regelmessig er jeg sikker på at han vil score plenty med mål, og målet han fikk i går vil ha hjulpet godt på selvtilliten.


- Tryggere på venstrebacken
John Arne Riise sier til VG etter kampen mot Anderlecht at det kan ha vært årsbeste han presterte mot belgierne, og han han føler seg tryggere nå som han har kommet ned på venstrebacken igjen.

- Jeg føler meg tryggere på venstrebacken.  Dette gir meg enorm selvtillit.  Jeg har ventet litt på å få sjansen som venstreback igjen.  Ikke det at jeg mistrives som flanke, men jeg synes det er lettere å komme bakfra som back.  Nå har det gått bra i to kamper og vi har holdt nullen i begge.

- Jeg fikk utrolig mye rom mot Anderlecht.  Benitez sa i pausen at vi bare skulle fortsette å angripe langs venstresiden.  Jeg burde kanskje ha scoret også, men det var bare morsomt at vi var så sinnsykt gode fra første sesong.

- Vi leder gruppen og er så å si klare.  Vi får mer rom på bortebane i Europa enn i England, dessuten fikk vi selvtillit av å vinne Champions League.  Alle frykter oss, og det trives vi veldig godt med, avslutter sunnmøringen.