«Rafa» glad for at det er tre om beinet

Rafael Benítez tror på en svært spennende sesonginnspurt mellom de tre nordvestlige lagene som konkurrerer om fjerdeplassen. Tommy Smith sammenligner Xabi Alonso med Kenny Dalglish.

Det er altså de tre nordvestlige lagene Liverpool, Everton og Bolton det står mellom. Og hva det står om, er en fjerdeplass i årets Premier League, som gir plass i neste års Champions League.

Liverpool-manager Rafael Benítez faller ned på at det må være bra for hans klubb at det nå står mellom tre lag.

­– Det er litt usikkert om det er en fordel, men Everton og Bolton skal jo møtes i siste serierunde, og det kan kanskje slå heldig ut for oss at de kniver, framhever spanjolen.

Hva som derimot kan representere et problem, er de rødes svake innsats i kampene som følger etter spill ute i Europa. Liverpool skal som kjent ut i minst to tøffe mesterligakamper til denne sesongen, men «Rafa» er ikke bekymret for det.

-  Jeg synes vi spilte bra den siste timen på lørdag, og den kampen kom etter europacupspill, påpeker manageren.

Alonso skamroses
Xabi Alonso (bildet) har spilt aldeles strålende siden han vendte tilbake etter skade, og nå får han skamskryt av Tommy Smith.

– Alonso spiller eksepsjonelt godt, du trenger ikke å være et geni for å se det, starter Smith.
Så kommer det Alonso bør sette størst pris på å få høre.

– Han minner meg på mange måter om Kenny Dalglish. Jeg kjenner igjen måten å skaffer seg rom til å spille sitt spill. Derfor gir han sjelden bort ballen, og de presise pasningene hans er en fryd for øyet, skryter Dalglishs tidligere lagkamerat, Smith, før han avslutter sånn:

– Alonso er rein og skjær klasse. Han er et symbol for det håpet vi har for Liverpool i framtida.