- Seks poeng på spill mot United

Rafael Benitez understreker hvorfor det er så viktig å ta alle poengene mot Man Utd på søndag. Rafa forklarer hvordan han vil benytte spillertroppen denne sesongen.

Liverpools største mål denne sesongen vil være å kutte inn på det forspranget som Chelsea og Manchester United hadde i ligaen i fjor.  Mange av de poengene ble tapt i innbyrdes oppgjør mot de beste lagene, og manager Rafael Benitez er smertelig klar over at søndagens prestisjeoppgjør mot United blir enda viktigere av den grunn.

- Hvis vi vinner, vil det være fantastisk for alle.  Vi vet hvor vanskelig det er men hvis vi gjør vårt beste og får en seier, hvem kan si hvor nærme vi vil være når vi møter Arsenal og Chelsea?  De vet at det alltid vil være vanskelig for dem å komme til Anfield.  Hvis du kan slå de store lagene, da er det ingenting som synes umulig gjennom resten av sesongen.

- Når folk snakker om gapet på 19 poeng til United eller 37 poeng til Chelsea, så er det en umiddelbar måte å kutte det forspranget på.  Du kan redusere gapet med seks poeng i bare en kamp.  Hvis vi vinner på søndag, er det tre poeng mer for oss sammenlignet med forrige sesong, og tre mindre for dem.

- Dersom vi hadde vunnet både hjemme og borte mot United forrige sesong, ville forskjellen ha blitt 12 poeng.  Derfor er det så viktig når to store klubber møter hverandre, og hvorfor det alltid vil være rivalisering.  Vi vet at vi kjemper mot hverandre for å vinne trofeer.


Rafael Benitez overrasket alle med sitt laguttak mot Real Betis, og manageren forklarer at han både har tenkt å utnytte hele troppen gjennom en lang sesong og at man nå har bedre spillere å velge i mellom.  Sjefen antyder imidlertid at det nok ikke er noen spillere som blir hvilt til møtet mot rivalen fem mil lenger øst.

- Jeg har dårlige minner fra møtene mot Manchester United forrige sesong.  Vi slapp inn to mål på dødballer på Old Trafford tidlig i sesongen, da vi hadde noen nye spillere, og vi tapte på Anfield etter en personlig feil.

- Jeg synes vi gjorde en god jobb de første 30 minuttene hjemme forrige sesong, men ikke etterpå.  De var flinke til å holde på ballen og det kan være at de var det beste laget vi møtte på Anfield.  De var i hvert fall et av de beste.

- Det var vrient, men jeg tror vi har et bedre lag nå.  Vi kjenner bedre til hverandre og vårt system, og vår trenerstab vet mer om hvordan United spiller.  Vi hadde noen spillere som Morientes og Pellegrino som debuterte mot dem sist, slik at det var ikke lett.  Denne gangen går vi til kampen med mye selvtillit.  Vi har holdt buret rent i tre kamper, hvorav to av dem er borte.  Vi vet at vi må begynne å score mål, men vi gjorde det midt i uka slik at det viser at det ikke er noe problem.

- Sist tirsdag sa folk at de forandringene vi hadde gjort var en god idé, men det var etter kampen.  Jeg vet at dersom vi hadde tapt ville man sagt at vi var gale som tok ut det samme laget.

- Jeg ønsker å bruke alle spillerne og bruke de som har friske bein.  Du må vite hva du ønsker gjennom en hel sesong, og ikke bare i noen få kamper.  Jeg vil ha muligheten til å hvile Steven Gerrard denne sesongen fordi vi har en med kvaliteten til Sissoko.  I fjor hadde vi Biscan, som er en god spiller, men ikke i klasse med Sissoko og Gerrard.  Momo har et spill som er likt Gerrard, slik at jeg vet at dersom begge eller en av dem spiller vil jeg alltid ha en midtbane med mye energi og et høyt tempo.

- Når du møter de største klubbene må de være mer forsiktig siden de har mange sterke sider.  Hvis vi kan gjør vår jobb på en god måte, kan vi sørge for at det blir vanskelig for dem.