- Sesongbeste

Gerrard mener Liverpool viste sesongbeste mot Juventus. – Carson ingen syndebukk, sier Benitez. Carson selv føler at han burde ha avverget scoringen. UEFA og italiensk presse roser Liverpool FC.

Steve Gerrard kaller gårsdagens 2-1-seier mot Juventus for sesongbeste.

- Det var ganske enkelt det beste vi har vist denne sesongen. Jeg vil sette den foran kampene mot Arsenal og Olympiakos. Når man tar hensyn til kvaliteten på motstanderen, er 1.omgangen kanskje bedre enn noen jeg kan huske fra de siste årene. Man må se på hva vi har gjort. Vi har beseiret ett av de beste lagene i Europa. Juventus og AC Milan er alles favoritter og ikke mange ville ha gitt oss en sjanse. Men alle reiste seg for oppgaven og vi oppnådde et spesielt resultat.

Men for å nå semifinalen insisterer Steven Gerrard på at han og hans lagkamerater må ta fram sitt aller ypperste.

- Mange av oss må vise karrierebeste i Torino. Alle spillerne må være på topp den kvelden. Vi vet alle hvor tøft det kommer til å bli, men vi bør kunne ta med oss mye selvtillit fra denne kampen. Det blir en semifinaleplass på oss dersom vi kan prestere som vi gjorde i går. Ingen av oss har spilt i en Champions League-semifinale tidligere, og vi ønsker svært gjerne å komme dit.

 

Benitez og Carson om reduseringen

Rafael Benitez ønsker ikke å legge skylden på keeper Scott Carson for italienernes redusering.

- Når det gjelder målet vi slapp inn, så skylder jeg ikke på keeperen. Vi var ikke klare for corneren og vi reagerte for sent. Ballen spratt rett foran keeperen og det var vanskelig for ham. Han var i en god posisjon, men spretten lurte ham.

Etter å ha sett tv-bildene har Scott Carson akseptert at han burde ha stoppet headingen fra Fabio Cannavaro.

- Da det skjedde trodde jeg ikke at jeg gjorde en feil, men etter å ha sett sitasjonen på fjernsyn er det opplagt at jeg burde ha gjort det bedre. Men jeg kommer ikke til å hisse meg selv opp på grunn av det. Hvis man går til neste kamp og tenker på at jeg gjorde en feil i forrige kamp, så kommer man til å slite. Jeg snakket med keepertreneren etter kampen. Han sa: ” Ballen spratt foran deg. Det er en av slike ting. Glem hendelsen.”

 

UEFA og italiensk presse roser Liverpool FC

UEFA, representert ved blant annet Markus Studer, gir honnør til Liverpool FC for måten de arrangerte klubbens første møte med Juventus etter Heysel-tragedien. En rekke begivenheter til minne om hendelsene for 20 år siden fant sted før selve kampen, med blant annet et mosaikk i rødt og hvitt med italienske ordet ”Amicizia”, som betyr vennskap.

- Man må si at organiseringen var helt riktig, den var perfekt. Liverpool må bli applaudert for måten de håndterte arrangementet, og begge klubbene må hylles. Det var en suksessfull kveld for europeisk fotball. Mosaikken var en fin gest og Juventus-fansen satte stor pris på den. Hele kampen ble spilt i en perfekt atmosfære og alt ble gjennomført på den rette måten.

 

Heller ikke i Italia har mosaikken gått upåaktet hen. Italiensk presse berømmer Liverpools supportere for deres hyllest til ofrene etter Heysel-tragedien, men kritiserer samtidig oppførselen til flere Juventus-fans. De snudde blant annet ryggen til demonstrativt, peip og viste fingeren til banneret, samt at flere fans skal ha fornærmet Liverpools borgermester da han ønsket dem velkommen ved ankomst på Speke Airport. Det rapporteres om flere arrestasjoner på flyplassen.