- Spillernes sikkerhet viktigst

Dommer Clattenburg forklarer årsaken til utsettelsen. Skuffet Rafa. Riktig avgjørelse, mente Cotterill. Pellegrino også uaktuell den 18/1. Partridge ute i 5-6 uker. Mini-derby utsatt. Reservelagskamper flyttet.

Dommer Mark Clattenburg valgte å utsette gårsdagens FA-cupkamp grunnet overvann på banen kun 40 minutter før avspark. Det satte sinnene i kok hos Burnley-ledelsen, men den sortkledde forklarer avgjørelsen med at gressmatta ikke var trygg å spille på.

- Da jeg ankom to og en halv time tidligere, følte jeg det var 90 prosent sjanse for at det ble kamp. Det var et stort problem foran tribunen, og vi måtte få bort vann fra den ene langsiden med maskinene. Maskinene ble tette og vi kunne ikke samle opp mer vann, noe som betydde at vi hadde et problem med det området. Jeg må tenke først på spillernes sikkerhet og det ville ikke vært trygt på den siden.

 

Skuffet Rafa

Benitez synes synd på fansen som hadde reist til Turf Moor til ingen nytte, og er samtidig lite glad for at det hoper seg opp med kamper på terminlista.

- Supporterne måtte ta turen hit og de er nødt til å reise tilbake. Og vi har mistet verdifulle treningsøkter. Nå må vi også få avsatt plass til denne kampen i et veldig tett kampprogram.

Som det ble avklart i går, spilles det utsatte oppgjøret tirsdag 18.januar kl. 20.45.

 

Cotterill: - Riktig avgjørelse

I motsetning til sin Chief Executive hadde Burnley-manager Steve Cotterill langt mer forståelse for utsettelsen.

- Vi er alle veldig skuffet over avgjørelsen fordi alle har arbeidet for livet for at det skulle bli kamp. Ingen kunne gjøre mer for å få den langsiden bedre. Men alt handler om spillernes sikkerhet og dommeren tok en avgjørelse ut ifra det. Det er en stor, stor skuffelse fordi vi ønsket å spille foran et stort publikum og foran tv-kameraene.

 

Pellegrino uaktuell også 18. januar

Mauricio Pellegrino ble ikke spilleklar til gårsdagens FA-cupkamp. Ifølge FA-cupens regler kan han og eventuelle andre nyinnkjøte spillere heller ikke spille den utsatte kampen den 18.januar. For å være spilleberettiget i 3.runde måtte de blitt registrert før fredagens kamp.

 

Partridge ute i 5-6 uker

Kantspilleren Richie Partridge må belage seg på fem til seks uker på sidelinjen. Iren ble operert torsdag for et mindre kneproblem. Dette er nok et tilbakeslag for 24-åringen som mistet halve fjorårsesongen med kneskade.

 

Mini-derby for U18

Liverpools U18 spiller i dag første kamp etter juleferien. John Owens’ elever møter Everton hjemme på Akademiet i Kirkby. Conal Platt, som lagde hat-trick mot Wealdstone i FA Youth Cup, er i likhet med forsvarer Adam Hitchen tvilsom. Ellers er fremdeles Lee Peltier, Mark Roberts og Francis Smith fremdeles langtidsskadet.

Siste: Kampen er avlyst grunnet meget sterk vind.

 

Reservelagskamper flyttet

Liverpools reservelag skulle møte Evertons nest beste tirsdag 22. februar på Haig Avenue i Southport. Kampen er nå flyttet til onsdag 23.februar fordi førstelaget møter Bayer Leverkusen på Anfield. Reservens neste kamp blir mot Birmingham på Racecourse Ground onsdag 26.januar, skriver liverpoolfc.tv Det betyr at også bortekampen mot Sunderland 19. januar er utsatt. Samme dag spiller nemlig juniorene mot Tottenham i FA Youth Cup.

 

Ny rolle for Damiano i Southampton

Tidligere førstelagstrener for Christian Damiano har gått ny rolle i Southampton. Han ble hentet til Liverpool av Gerard Houllier, men begge franskmennene forsvant ut døra sammen i sommer. Damiano fikk førstelagstrenerjobb i Southampton i oktober, men etter ansettelsen av manager Harry Redknapp og nytt trenerteam vil Damiano være en del av sydkyst-klubbens speidernett på kontinentet.