«Stevie G» snakker ut

Forteller hvorfor han skriver ny kontrakt med Liverpool i morgen. – Steven Gerrard er alt, sier Xabi Alonso. Jari Litmanen til ny klubb.

– Jeg har vært i klubben siden jeg var åtte år, jeg har jobbet hardt, jeg har blitt kaptein og jeg har et så godt forhold til så mange flotte folk at jeg rett og slett ikke ville gi slipp på alt jeg har oppnådd, sier Steven Gerrard til Liverpool Daily Post.

Sånn forklarer han hvorfor han plutselig foretok en skikkelig u-sving etter først å ha bestemt seg for å forlate Liverpool Football Club.

- Denne klubben fortjener de fem til ti neste årene av karrieren min. Derfor vil jeg ikke gi dem til noen annen klubb – jeg vil gi dem til Liverpool, sier 25-åringen, som ikke er stolt av kaoset han har skapt.

Samtidig har han også fått en unnskyldning fra klubben fordi kontrakttilbudet lot vente på seg. Selv ønsket han å signere rett etter mesterligafinalen. Han innrømmer nå at dette medvirket til usikkerheten han følte.

Med forbehold om ikke noen ombestemmer seg igjen: Det er nå ventet at kapteinen i morgen signerer en ny kontrakt med varighet til 2009.

– Steven Gerrard er alt
En av de mange som setter pris på at «Stevie G» ombestemte seg, er midtbanekollega Xabi Alonso.

– Steven Gerrard er alt. Han er et symbol for klubben. Så selv om ingen er uerstattelige, ville et salg gjort at den nye sesongen kom skjevt i gang, mener spanjolen.

– Jeg merket at stallen manglet glede på treninga noen dager, men nå er gnisten tilbake, forteller Alonso.

Så nå kan det unge kjempetalentet i stedet se fram til flere år som del av det som, sammen med Steven Gerrard, kan bli et av europeisk toppfotballs mest fryktinngytende midtbaneduoer.

Litmanen til Sverige
Apropos fryktinngytende: Som om Total Network Solutions ikke skjelver nok bare ved tanken på å møte Liverpool i første kvalikrunde av Mesterligaen, planlegger de røde også å paradere mesterligatrofeet på Racecourse Ground i Wrexham.

Og om de tapre waliserne fortsatt har selvtillit, bekreftes det nå at Steven Gerrard vil spille treningskampen mot Wrexham lørdag, dagen etter at han ventelig har signert en ny kontrakt.

Til slutt tar vi med at den tidligere Liverpool-spilleren Jari Litmanen har flyttet på seg igjen. Nytt stoppested for fotballnomaden: svenske Malmö, hvor han blir iallfall et halvt år. Den finske angriperen har spilt i tre klubber siden han forlot Anfield, hvorav den siste var tyske Hansa Rostock.