- Stolt over å være rød

Fernando Morientes ble presentert for et fulltallig pressekorps i ettermiddag. Rafael Benitez avgjør senere om ”Nando” skal starte mot Manchester United. Steven Gerrard månedens spiller.

Ikke i toppform

Det gamle troferommet på Anfield var tettpakket av pressefolk da Fernando Morientes ble presentert i ettermiddag.  Dette blir tydeligvis regnet som en ”major signing” rundt omkring i fotballverdenen.  Spilleren selv la ikke skjul på at dette var en stor avgjørelse også for ham:

 

- Jeg er veldig stolt over å være her, og glad for at det endelig er i orden.  Dette var hva jeg hele tiden ønsket, selv om også andre klubber viste interesse.  Jeg hadde gitt mitt ord til Rafael Benitez og Liverpool om at jeg ønsket å spille for dem.

 

- Jeg har vært litt nervøs de siste dagene, da det fortsatt gjenstod småting før alt var i orden.  Det er derfor med en god følelse at jeg sitter her nå.  Vemodig?  Det er slik fotballen er og jeg føler at jeg har vært trofast mot Real Madrid, og også vært tålmodig.  Jeg har imidlertid ikke fått den spilletiden jeg håpet på.

 

- Liverpool er en stor klubb, som alle har hørt om.  De har tradisjon for å gjøre det godt ute i Europa, og selv om jeg ikke kan være med i Champions League denne sesongen håper jeg å bidra til at man er med til neste år igjen.

 

- Det vil bli lettere å etablere meg med kjente spillere rundt meg, som jeg enten har spilt med eller mot.  Jeg kjenner også Rafael Benitez fra tidligere i Real Madrid.

 

- Jeg kommer som sagt hit uten å ha fått spilt så mye i det siste som jeg hadde håpet.  Det gjør at jeg ikke er like kampklar som jeg kunne ha ønsket, men jeg ser veldig fram til å spille mer regelmessig igjen.

 

 

- Morientes vil passe i Premier League

En smilende Rafael Benitez skred inn etter at journalistene hadde fått snakket med Morientes, og Liverpools manager mente at man nå hadde fått en spiller som vil passe både i Liverpool og engelsk fotball.  Det var imidlertid ikke tatt noen endelig avgjørelse hvorvidt 28-åringen starter i morgendagens storoppgjør mot United: 

 

- Fernando Morientes er en god spiller og en fin person.  Han er en target man, som kan bruke begge ben, og som har en sterk innstilling.  Han har i det hele tatt egenskaper som gjør at jeg tror han vil hevde seg i Premier League.

 

- Vi forsøkte allerede i sommer å hente ham som en del av avtalen med Michael Owen, men det lot seg ikke gjøre den gangen.

 

På spørsmål om det nå ikke begynte å bli for mange spanjoler på Anfield, svarte Rafa avvisende til det:  - Det viktige for meg er ikke dåpsattesten, men hvordan spillerne går sammen.  Det må ikke oppstå klikker.  Den ultimate testen vil uansett være om man forstår hva Jamie Carragher sier(he-je)!

 

- Med en spiller som Morientes i stallen kan vi nå spille litt annerledes.  Hvorvidt han starter i morgen vil bli avgjort senere i dag, etter at jeg har fått tatt en nærmere samtale med ham.  Han er vant til å spille slike kamper, slik at det er en mulighet for oss.

 

 

Stevie G best i desember

Steven Gerrard er blitt kåret til ”Barclays Premiership player of the month” for desember.  En representant for panelet, Nic Gault, begrunnet utmerkelsen slik:  - Desember har vært en fenomenal måned for Steven Gerrard, spesielt med tanke på den alvorlige skaden han har kommet tilbake fra.  Hans inspirerende tilstedeværelse har vært dypt savnet hos Liverpool.  Å ha ham tilbake i toppform kan kun være gode nyheter for de røde og for England, siden han på sitt beste er en av verdens beste midtbanespillere.