- Vi er bedre forberedt nå

Steven Gerrard påpeker at laget er bedre akklimatisert nå. Marcio Amoroso må passes på. John Arne Riise gleder seg til å møte Cicinho. Benfica bekrefter interesse for Dudek. James Ryan nominert til spillerpris.

Liverpool var den siste av de seks klubbene i FIFA Club World Championship til å ankomme Japan, og Steve Finnan forklarte før kampen mot Deportivo Saprissa hvor vanskelig mange av spillerne hadde for å omstille til seg japansk tid. Steven Gerrard sier foran finalen mot São Paulo at flere var døgnville i semfinalen, men at den biologiske klokken nå skal være justert.
- Jeg tror at laget er i bedre forfatning nå enn i den første kampen, selv om vi vant 3-0, sier Liverpool-kapteinen.
- Forberedelsene til den kampen var svært vanskelige og flere av oss var døgnville, men nå har vi hatt fire eller fem døgn.

São Paulo ankom Japan nesten en uke før Liverpool.
- Vi vet at de kom hit mye tidligere enn oss, noe som viser hvor svært gjerne de vil vinne denne kampen. Vi må spille svært godt dersom vi skal få det riktige resultatet.

Den tidligere Parma og Borussia Dortmund-spilleren Amoroso nettet to ganger i 3-2-seieren mot Al Ittihad i semfinalen, og det er mannen de røde må nøytralisere.
- Brasilianerne er spennende, farlige spillere, men han som peker seg ut er Amoroso. Vi må passe ekstra nøye på ham fordi hans scoringsstatistikk i Europa er veldig imponerende, avslutter Gerrard.

Keeperen Rogeiro er dødballekspert og straffeeksekutør, men også høyrebacken Cicinho har blitt lagt merke til. John Arne Riise får trolig i oppgave å stoppe ham.
- Man ønsker alltid å spille mot de beste spillerne og Cicinho er en god høyreback, sier Riise.

- Jeg må bare gjøre jobben min, arbeide hardt som vanlig. Jeg ønsker å gå av banen som seierherre og ha gjort en god kamp selv.

- Det er alltid hyggelig å møte lag man aldri har spilt mot før. Brasilianere er kjent for teknikken og aggressiviteten. Så det blir en utfordring å spille mot et annet lag med en annen spillestil og andre spilletyper, forteller Riise.

Benfica bekrefter interesse for Dudek
Sportsdirektør José Veiga i Benfica uttaler til skysports.com at Jerzy Dudek er en av flere keepere portugiserne vurderer å hente.
- Han er en mulighet blant flere kandidater om plassen, sier Veiga.
Jerzy Dudek har ikke spilt førstelagsfotball etter at han ble den store helten i Istanbul, men polakken sier han trenger spilletid for å ikke svekke muligheten til å bli tatt ut i Polens VM-tropp. Rafael Benítez nekter imidlertid Dudek å dra i januar.

James Ryan nominert til pris
James Ryan spiller fast på midtbanen hos U18 og scoret blant annet et av målene i cupseieren mot Cardiff tidligere i dag. Han er en svært talentfull spiller med gode pasningsegenskaper, hardt skudd, godt blikk og god arbeidsmoral. Kanskje er han den beste spilleren som til daglig trener på akademiet i Kirkby, og har representert Irland U17 ved en rekke anledninger. Nå er han en av tre nominerte til prisen ”Irlands beste U17-spiller for 2005” som er en av 17 priser som skal utdeles i den 16. eircom International Soccer Awards den 26. februar i Dublin. De to øvrige nominerte er Edward Nolan (Blackburn) og Anthony Stokes (Arsenal). Nomineringene er foretatt av en jury fra Soccer Writers Association i Irland.