- Vi kan kjempe om seriegullet

Det sier Boudewijn Zenden etter møtet med gamle lagkamerater. Samtidig kritiserer han Middlesbroughs daglige leder og roser Steven Gerrard opp i skyene. Michael Owen scoret.

Nederlenderen, som fyller 29 år i dag, klandrer Middlesbroughs daglige leder Keith Lamb for at han spilte for i stedet for mot Liverpool på lørdag.

- Han prøver å redde sitt eget ansikt ved å legge all skylden på meg. Det ble åpenbart at jeg ikke lenger kunne jobbe sammen med Lamb, sier Zenden, som ikke vil gå i detaljer rundt hva problemet besto i.

Pipekonsert
Lørdag fikk spilleren som ble kåret til forrige sesongs beste spiller av ’boro-fansen, pipekonsert da han vendte tilbake til Riverside. Men om han ikke har all verdens godt å si om enkelte aktører i gamleklubben, har han desto mer godord på lager til en av sine nye lagkamerater. Steven Gerrard, selvfølgelig.

- Steven Gerrard er der oppe sammen med Edgar Davids og Cleerence Seedorf. Han er motoren i laget, fordi han kommer seg i scoringsposisjoner og har en holdning som gjør at han drar med seg resten av spillerne. Han er definitivt en av de beste spillerne jeg har spilt sammen med, sier Zenden.

Dette antakelig en viktig del av analysen når midtbanespilleren, til tross for to tapte poeng i serieåpningen, slår fast at:

- Vi kan konkurrere om seriegullet.

Owen scoret
Liverpool-linkede Michael Owen scoret for Real Madrid i en vennskapskamp i Ungarn i går kveld. The Times framholder i dag at Liverpool vil starte forhandlinger om sin gamle spiss denne uka – så snart Milan Baros er solgt. Det hevder hovedstadsavisa at vil skje til Aston Villa, for en sum av omtrent 6,5 millioner pund.

Ifølge London-avisa krever Real Madrid 16 millioner pund for Owen, det vil si det dobbelte av hva de betalte da de kjøpte spilleren fra Liverpool for ett år siden. Merseysidernes håp skal være at de får presset prisen ned i 12 millioner pund, samtidig som betalingene kan spres over flere år.

Michael Owen møter landslagskollegene i dag, i forkant av onsdagens kamp mellom England og Danmark i København. Transfervinduet stenger den 31. august.