- Vi kan skyte LFC til Champions League

Baros tror på samarbeidet med Morientes. Dudek håper å ha sikret CL-plass før siste ligakamp. - Ikke døm Rafa etter denne sesongen, sier Parry. Hyypiä spares av Finland. L'pool-Leverkusen i redigert opptak på TV3.

Liverpool har vanskelige bortekamper mot Birmingham og Newcastle før Everton venter på Anfield. Milan Baros har imidlertid stor tro på at han og Fernando Morientes kommer til å tegne seg hyppig på scoringslista i tiden fremover, nok til at Liverpool sikrer 4.plassen.

- Det er godt både for Fernando og meg å ha scoret på lørdag. Vi kan allerede se han er en god spiller, og han er veldig god i luften. Det er en fordel for meg, siden jeg forsøker å komme forbi midtstopperne. Han lager mye rom for meg, noe som er bra. Han er et stort kjøp for Liverpool. Vi kan være en slik duo som hjelper hverandre. Han blir bedre og bedre for hver kamp. Det er bare vår fjerde kamp og vi har mye å lære av hverandre. Det er fremdeles 12 kamper igjen. Jeg håper at vi til slutt klarer 4.plassen. Vi har erfaring med å kjempe om denne plassen. Forhåpentligvis hjelper det, men vi vet at Everton spiller bra og har en vane med å vinne 1-0. Det kommer til å bli vanskelig, men jeg har tro på at vi kan ta dem igjen.

 

- 4.plassen bør være sikret før siste kamp

Jerzy Dudek håper at kampen om den siste Champions League-billetten er avgjort før ligaavslutningen.

- Det første vi må gjøre er å sørge for at vi selv presterer, men selvsagt må vi også følge med på hva lagene rundt oss på tabellen gjør. Jeg vet at Everton har igjen kamper mot Arsenal, Chelsea og Manchester United, så hvis de forhåpentligvis avgir poeng her så kan de gi oss en mulighet til å ta innpå. Vi har vært i denne situasjonen de siste to sesongene at det hele har blitt avgjort i siste ligarunde. Vi ønsker ikke det igjen. Vi ønsker å innta topp fire så fort som mulig, men vi vet at det ikke blir enkelt. Everton spiller bra, og det eneste vi kan gjøre er å vinne våre kamper.

Mens de røde har vanskelig bortekamp mot Birmingham til helgen tar Everton i mot Chelsea på Poodison Park.

 

- Ikke døm Rafa for tidlig

Rick Parry tror at Rafael Benitez er god nok til å bringe ligatittelen til Anfeld uten å bruke store summer på nye spillere. Hittil er i hvert fall de rødes daglige leder svært tilfreds med hva spanjolen har fått til.

- Vi må være realistiske. Vi har ikke ressursene til Chelsea, men vi har en manager i toppklasse. Han er den beste til å få det beste ut midlene som er tigjengelig. Rafa er fremragende. Alt vi sa da vi ansatte han har blitt bekreftet. Ironisk nok så er han på en måte offer for egen suksess. Vi hadde noen høydepunkter i første halvdel av sesongen. Hvem glemmer Olympiakos og Arsenal? I august sa vi at det ville bli en overgangsperiode. Så kommer januar og Liverpool er i  krise! Man må se ting i perspektiv. Vårt forventingsnivå er å vinne ligaen. Det er en veldig, veldig høy standard. Ingenting mindre er godt nok, og Gerard Houlier ble et offer for det. Ikke døm Rafa etter hans første sesong. Vi hadde dårlige perioder også på 60-tallet. Man kan ikke snu på ting over natta. Vi er svært fornøyd med hans arbeid.

 

Hyypiä spares

Sami Hyypiä blir ikke involvert i dagens finale mot vertsnasjonen i mini-turneringen på Kypros, melder det finske fotballforbundet. Avgjørelsen synes å være meget fornuftig siden midtstopperen spilte hele gårsdagens landskamp mot Latvia.

 

Redigert opptak fra Anfield

Norsk TV3 har bestemt seg for å vise Liverpool-Bayer Leverkusen i redigert opptak tirsdag 22. februar. Bayern München-Arsenal sendes direkte. Som nevnt tidligere, overføres oppgjøret på Anfield direkte på Viasat Sport 1 Norge/Sverige. Fullstendig oversikt over hvor de ulike Champions League-kampene sendes i Viasat-systemet finnes her.