- Vi klarer oss uten ”Nando” og ”Stevie G”

Det sier Rafael Benitez. Frykt for Milan Baros. Usikkerhet om Liverpools midtbane og angrep. Erik Meijer støtter Liverpool. Chelsea forsøker å få opphevet suspensasjon før finalen. Ny tv-kamp.

Liverpools manager snakker ut om å måtte unnvære flere av lagets beste spillere i en kamp som betyr så ekstremt mye for klubben som morgendagens møte med Bayer Leverkusen.
- Vi skulle selvfølgelig sett at vi hadde alle spillerne tilgjengelig, men nå er ikke det tilfelle. Sånt skjer. Derfor har vi forberedt oss på å spille kampen uten visse spillere, og vi har funnet løsninger på problemene, sier Rafael Benitez.
Spanjolen sa at det er på spissplass at problemene er størst, men han nevnte Luis Garcia, Anthony Le Tallec, Vladimir Smicer og Harry Kewell som mulige løsninger. Disse spillerne er alle kandidater for flere posisjoner. Det spekuleres i dag i om Smicer kan bli plassert i en rolle bak sin landsmann, Milan Baros på topp. På midtbanen er Igor Biscan en aktuell reserve for suspenderte Steven Gerrard. Av unggutta forventes for øvrig både Darren Potter og John Welsh å bli tatt ut i troppen.
På dagens pressekonferanse gikk Benitez ellers hardt ut mot de som mener Bayer Leverkusen er en lett motstander.
- De har kanskje ikke det største navnet, men de er et veldig godt lag. Tyske lag er alltid vanskelig å møte, og dette vil ikke bli noe unntak, venter "Rafa".

- Redd for Baros
I Jens Nowotnys skadefravær er det den tidligere Leeds-spilleren Roque Junior som stepper inn i Bayer Leverkusens forsvar i morgen. Og han er ikke i tvil om hvem han frykter mest i møtet med Liverpool.
– Milan Baros vil være nøkkelpersonen, og vi må passe på ham hele tiden, understreker stopperen, som tillegger at han er glad for at Fernando Morientes ikke får spille. 
Forsvareren lover videre at Liverpool «må svette blod» for å få scoret mål i morgen. I tillegg til et godt og samkjørt forsvar, trekker Junior fram det følgende som tyskernes styrke:
– Andre lag har kanskje flere kjente navn, men det tar vi igjen ved å arbeide hardt, sier han.
Den brasilianske verdensmesteren lar seg heller ikke lure av Liverpools svake form.
– De har hatt mange skader, som har ødelagt rytmen deres, men vi vil definitivt få 180 tøffe minutter, antar Junior.


- Viktig å vinne

Steven Gerrard er altså suspendert og får ikke spille morgendagens kamp mot Bayer Leverkusen. Ikke desto mindre er kapteinen opptatt av hvor viktig det er å gå videre.
– Det er veldig viktig, ikke bare av økonomiske årsaker, men også fordi vi har vært så ustabile i ligaen i det siste. Personlig er det også viktig at lagkameratene mine gjør jobben slik at vi fortsatt har en sjanse til avansement når jeg kommer tilbake, sier «Stevie G».

«Rød» Erik Meijer

For de fleste med en bakgrunn i Liverpool er det selvfølgelig lett å avgjøre hvor sympatiene skal ligge i morgendagens engelsk-tyske mesterligaoppgjør. Men med bakgrunn fra både Bayer Leverkusen og Liverpool, er det ikke like opplagt i Erik Meijers tilfelle. Men nederlenderen er likevel ikke i tvil om hvem han skal heie på.
– Jeg tror ikke Bayer Leverkusen er like sterke i dag som de var da de slo Liverpool i kvartfinalen for tre år siden. Dessuten tror jeg denne dobbelseieren kan gjøre at de har for mye selvtillit, antyder Meijer, som i dag spiller for Allemannia Aachen i annen Bundesliga.
Overfor liverpoolfc.tv røper han at han vil dra til BayArena og se returoppgjøret hvis det passer med treningstimeplanen den uka.

Chelsea anker suspensjon
Etter morgendagens europacupkamp på Anfield, er det Ligacupfinalen som står for tur. Chelsea forsøker nå å få opphevet suspensjonen som Carlo Cudicini pådro seg på overtid i londonlagets siste kamp. Årsaken er at manager Jose Mourinho hadde lovet keeperen å spille ligacupfinalen mot Liverpool. Likevel er sannsynligheten nå stor for at det er Chelseas førstevalg i mål, Petr Cech, som står i mål på søndag.


Ny tv-kamp

Til slutt tar vi med at Liverpools bortemøte med Newcastle den 5. mars er satt opp på Canal+Sport fra klokka 15.55.