- Vi må spille som i CL

Rafa sier at Liverpool nå må begynne å spille like godt i ligaen som man har gjort det i Champions League, og at det bare er stabiliteten som skiller dem fra de beste lagene.

Liverpools tre neste kamper er ligakamper, og alle spilles på Anfield.  Blackburn og Everton er motstandere denne uka, mens Bolton er den første kampen etter at det kun er landslagspill i påsken.  Rafael Benitez og hans mannskap retter derfor nå full fokus mot det å kunne ta igjen Everton i Premier League.  Manageren mener at man må ha den samme innstillingen som under de siste kampene i Champions League, og at man i det hele tatt må begynne å spille stabilt i ligaen.

 

- Vi synes å spille bedre og med mer selvtillit i Champions League.  Nå må vi benytte den samme mentaliteten i ligaen.  Kanskje er det slik at før hver kamp i Champions League så vet vi at hver motstander vil være meget sterk, og at spillerne gir respons på det.  Vi går til disse kampene forberedt på at det vil bli en vanskelig kamp.  Kamper i Europa er også noe de erfarne spillerne ser fram til, og det synes å motivere noen av dem mer.

 

- Det samme må bli tilfellet for Premier League.  Vi har gjort det i noen kamper.  Vi gjorde det borte mot Charlton, og det har vært andre ganger hvor vi har spilt med den ønskede standard.  Det har bare ikke skjedd ofte nok på bortebane i ligaen.

 

- Forskjelllen mellom Liverpool og lagene over oss på tabellen er stabilitet.  Vi må analysere de kampene hvor vi spilte bra og ta med oss selvtillit fra dem.  Jeg har sagt til spillerne:  ”Vi gjorde det da, hvorfor ikke igjen?”

 

- Jeg vil at spillerne nå skal glemme Champions League og bare konsentrere seg om Premier League.  Hvis vi gjør det samme i ligaen som ute i Europa vil vi ha en god sjanse til å bli nummer fire og kvalifisere oss igjen.  Den neste kampen er alltid den viktigste.  Kampen mot Everton vil bare bety enda mer dersom vi slår Blackburn.  Heretter vil være eneste kamp være like viktig.

 

- Dette er ikke et tidspunkt for å ta lett på ting.  Blackburn har allerede hjulpet oss, men vi vet at dette også vil gjøre dem til en enda mer farlig motstander.  De vil ha fått mye selvtillit etter å ha slått Everton borte og de vil tro de kan gjøre det samme med oss.

 

Liverpool har spilt 45 kamper denne sesongen, som er flere enn Everton vil spille totalt i 2004/05, men Benitez ønsker ikke å skylde på det:  - Det er lettere for de som bare har en turneringen å konsentrere seg om, men det er ingen unnskylding for oss.  Vi var klar over den situasjonen.  Det at spillerne kan bli slitne bekymrer meg ikke i det hele tatt.  Våre fysiske forberedelser er gode, og vi har også skadede spillere som vil komme tilbake.  Dess flere spillere vi kan bruke, dess bedre er det.