- Vinnermentaliteten gjennomsyrer klubben

Det har tatt litt tid, men nå mener Rafael Benitez at vinnermentaliteten gjennomsyrer Liverpool fra rengjøringspersonalet til spillerne. Gerrard vil bli manager. Reina og Cissé tror på ny vinnermedalje.

I et intervju med liverpoolfc.tv i dag uttaler Rafael Benitez at det nå er en vinnermentalitet som gjennomsyrer klubben.

- Når du snakker med folk i klubben, kontoransatte, den sportslige staben, supporterne og spillerne, er det tydelig at de setter pris på å vinne fotballkamper. Alle ønsker å vinne, og nå tror de også at de kan vinne. Det tar tid å etablere en slik mentalitet, men nå tror jeg vi har klart det i Liverpool, sier manageren.

- Vi har selvtillit, og spiller virkelig bra i enkelte kamper. Spillerne har fått troen på seg selv. Jeg tror vi kan si at dette begynte i andreomgangen mot Milan i Champions League-finalen, og etter dette har vi ikke sett oss tilbake. Den omgangen ga oss selvtillit og styrke.

- Vi prøver hele tiden å bli bedre i ligaen, og jeg har virkelig blitt oppmuntret av resultatene den siste tiden. Vi blir sterkere og sterkere. Jeg har store forventninger til fremtiden.

Benitez kjøpte som kjent fem nye spillere i sommer, men han trekker likevel frem det faktum at Steven Gerrard skrev under på en ny kontrakt med klubben som den viktigste avtalen som ble undertegnet i løpet av sommermånedene.

- Steven lærer mye i alle posisjoner han spiller i. Jeg tror han kan spille hvor som helst. Han er veldig uegoistisk i så henseende. Han tenker alltid mer på laget enn på seg selv.

Rafa trekker også fram Jose Reinas solide form, og evne til å holde nullen, som en viktig faktor for fremgangene.

De røde står nå overfor et hektisk kamp-program i desember, der man skal spille fire ligakamper på åtte dager etter at man er ferdig med klubb-VM.

- Det blir ikke lett, men vi vil prøve å bruke troppen på en slik måte at vi tar høyde for dette. Å spille disse to ekstra kampene i Japan bekymrer meg ikke. Det viktigste er å vinne trofeet og holde spillerne skadefrie og i form. Jeg vet hvor mange minutter jeg vil la de spille i hver kamp, og er jeg kommer til å passe på at de ikke blir utslitt, sier spanjolen.

- For meg er dette verdensmesterskapet en utfordring. Jeg ønsker å vinne kamper og trofeer. Men det er til syvende og sist opp til spillerne. Jeg kan gjøre mitt beste med å forberede dem, og forhåpentligvis får vi suksess. Dette er en stor turnering, og vi kommer alle til å gjøre vårt beste. Ingen turnering i verden har en tøffere kvalifikasjon, så hvem som enn vinner så er de verdige mestere. Det er et flott trofé, som vi ønsker å ta med tilbake til Anfield, avslutter Benitez.

Den overtroiske spanjolen har for øvrig gitt kaptein Gerrard streng beskjed om å ikke røre trofeet før man eventuelt måtte vinne det.

Gerrard vil bli manager
Steven Gerrard har i dag uttalt til Mirror at han ønsker å bli Liverpool-manager når hans aktive karriere er over. Scouseren mener han har de egenskapene som kreves for å følge i Rafael Benitez sine fotspor.

- Jeg vil elske å bli manager for Liverpool. Jeg har tenkt mye på det i det siste. Jeg har noen år igjen som spiller, men jeg tenker mye på hva jeg skal ta meg til når min aktive karriere er over. Jeg vet jeg ønsker å fortsette innen fotball, enten som trener eller manager.

Reina tror på seier
Jose Reina tror Liverpool har en alle tiders mulighet til å bli kronet som planetens beste fotballag denne uken. Seier over Deportivo Saprissa i morgen, vil ta de røde til finalen. Det betyr i så fall at man bare er ett hinder unna å bli verdensmestere.

Reina innrømmer at det er litt rart å skulle spille fotball så langt hjemmefra midt i ligasesongen, men han insisterer på at de røde vil gjøre alt for å vinne turneringen.

- Dette er en viktig turnering for oss. Vi ønsker å vinne den, og vi kan vinne den. Vi har gjort det veldig bra i det siste, og vi kan fortsette slik her i Japan. Vi kommer til å ta turneringen veldig seriøst, fordi det er en ny tittel vi spiller om. Dersom vi vinner turneringen, vil det være vårt andre trofé for sesongen, og det tredje dette året.

- Manageren vil sørge for at vi er godt forberedt for kampene her, selv om vi ikke visste mye om lagene vi skal møte før avreise. Jeg er sikker på at vi vil få en briefing før avspark, sier keeperen.

Djibril håper på en sjanse
En som håper å få mer spilletid i Japan enn han har fått i ligaen den siste tiden, er Djibril Cissé.

- I fotball kan ting endre seg raskt. For ett år siden var jeg ute med skade, og til helgen kan jeg kanskje juble over en ny medalje i tillegg til seierene i Champions League og Supercupen. Vi gleder oss alle sammen til denne turneringen. Vi er glade for å være på plass her i Japan, og vil gjøre vårt beste for å vinne, sier Cissé.