- Wigan og Boro viktigere enn Chelsea

Rafael Benitez slår fast at ligakampene mot Wigan og Middlesbrough er langt viktigere enn Champions League-oppgjøret på Stamford Bridge. Jewell tror Wigan kan vinne.

Rafael Benitez anser kampen mot Wigan i morgen som viktigere enn Champions League-oppgjøret mot Chelsea på tirsdag. Ligaoppgjøret mot Middlesbrough neste helg likeså. På pressekonferansen før Wigan-kampen i ettermiddag, gjorde spanjolen det klinkende klart at møtet med Jose Mourinhos mannskap ikke står øverst på prioriteringslisten akkurat nå.

- At vi skal møte Chelsea i midtuken er ikke noe dilemma for meg. Ingen vil bli hvilt med tanke på den kampen. Ligapoengene er viktigere, og først etter Wigan-kampen vil jeg begynne å tenke på hvilken tropp jeg skal ta med til London. Det er virkelig viktig for oss å reise til Japan etter to seire til i ligaen, uttalte Rafa i dag.

- Vi har brukt hele høsten til å ta igjen andre klubber, ettersom vi har hatt hengekamper. Vi har hele tiden ligget noe bak de andre topplagene, men har også hatt kamper til gode på grunn av våre kamper ute i Europa. Nå er vi oppe på fjerdeplass, og vi er àjour med våre rivaler når det gjelder antall kamper. Nå ser vi en mer realistisk tabell. Men mens vi er i Japan vil alle de andre spille to kamper til, og vi kan falle nedover tabellen igjen. Derfor er det så viktig at vi vinner disse to ligakampene før vi reiser til klubb-VM, la han til.

- Når vi kommer tilbake fra Japan vil vi igjen ha kamper til gode på de andre. Derfor blir det ekstra viktig å ta flere poeng nå.

Benitez er en av få som ikke er overrasket over Wigans suksess denne sesongen.

- Jeg er ikke overrasket over at Wigan har gjort det så bra. Jeg har sett flere videoer med dem, og de har en fantastisk lagånd og jobber veldig hardt. De er godt organiserte, og det faktum at de har vært i toppen av tabellen i hele høst bærer bud om et godt lag. De forsvarer seg godt, har hurtighet og nøler ikke med å angripe. De er gode på kontringsfotball, men vi er sterke hjemme på Anfield, der vi alltid forventer å vinne.

- Wigan har spilt meget bra. Deres to spisser er raske og energiske, og vingene deres og midtbanen legger høyt press på motstanderen. De har god balanse i laget, og mange kvaliteter. Ingen burde bli overrasket over at et lag med alle disse egenskapene gjør det bra. Jeg kjenner historien deres. Hvordan klubben har kommet fra amatørfotballens rekker. Alt før jeg kom til England var jeg klar over fremskrittene til denne klubben, da jeg hadde venner i England som hadde fortalt meg om dem.

- Det er kanskje en overraskelse å se dem i Premier League, men det er ingen overraskelse at de spiller bra fotball. Klubber som Wigan kan få fremgang dersom de er godt nok organiserte. De blir drevet fornuftig, og du kan ha mye suksess med å jobbe etter slike prinsipper. Har du en god formann, en god manager, og folk med sunn fornuft i staben, er det lett å bli bedre. Jeg er ellers klar over at Paul Jewell pleide å spille for Liverpool, sier Bentiez.

Ikke høydepunktet for Jewell
Trass i at han er både tidligere Liverpool-spiller og Liverpool-supporter, regner ikke Wigan-manager Paul Jewell morgendagens kamp på Anfield som høydepunktet i sesongen.

- Nei, dette er ikke høydepunktet i sesongen. Dette handler ikke om at jeg kommer tilbake til Liverpool. Ingen kan si at sesongen står og faller på denne ene kampen. Det handler kun om to lag som er på fjerde- og femteplass i ligaen. Det handler om at Wigan reiser til Liverpool som likemenn, og at begge lag vil forsøke å vinne kampen. Vi har en jobb å gjøre på Anfield, og det viktigste er at vi tar de tre poengene, sier han.

Jewell er for øvrig full av beundring for den jobben Rafael Benitez har gjort på Anfield.

- At han vant europacupen i sin første sesong med klubben var en stor bragd. Nå ser han etter hvert ut til å få orden på tingene i ligaen også. Han klarte å beholde Steven Gerrard i sommer, og han er bare en av flere store spillere i klubben. De er solide i forsvar, og jeg synes Benitez gjør en fantastisk jobb. Jeg kan tenke meg at stemningen i deres leir er veldig optimistisk nå, men den rekken deres med kamper uten å slippe inn mål er der for å brytes. Jeg vet Liverpool kan slås, sier han.

- Vi vant i ligacupen i midtuka, og nå ønsker vi å begynne å vinne i ligaen igjen så fort som mulig. Det er ingen grunn til at vi ikke kan begynne med det mot min gamle klubb.