1/8-finalistene klare

Tittelforsvarerne kan for eksempel trekke Real Madrid eller Bayern Munchen. Sjekk mulige motstandere her. UEFA kan åpne disiplinærsak mot Essien.

Etter at gruppespillet i Champions League ble ferdigspilt i kveld er det nå klart at Liverpool kommer til å møte ett av følgende lag i 1/8-finalen:
Bayern München
Ajax
Werder Bremen
Benfica
PSV Eindhoven
Real Madrid
Glasgow Rangers

Som gruppevinner vil altså de røde møte én av gruppetoerne, men ikke Chelsea som de spilte i gruppe med.

Klubber fra samme nasjon kan heller ikke trekkes mot hverandre. Unntaket er Liverpool, som ikke har ”country protection” i årets turnering, men det får ingen praktisk betydning fordi Arsenal vant sin gruppe og Manchester United ble utslått. Fra og med kvartfinalen er det dessuten helt fri trekning.

Juventus, Arsenal, Barcelona, Villarreal, AC Milan, Lyon og Inter vant også sine puljer. Gruppevinnerne spiller 2. kamp hjemme. Kampdatoene er 21./22. februar og 7./8. mars.

Trekningen av 1/8-finalene foretas fredag 16. desember kl. 12.00 og overføres direkte på blant annet Eurosport og SportN.

UEFA kan åpne disiplinærsak mot Essien
FIFA-president Sepp Blatter har gitt UEFA grønt lys for å åpne disiplinærsak mot Michael Essien etter Chelsea-spillerens forferdelige takling på Dietmar Hamann i gårsdagens Champions League-kamp på Stamford Bridge. Essien taklet Hamann i knehøyde, men den tyske dommeren Herbert Fandel fikk sannsynligvis ikke med seg hendelsen. Blatter bekrefter at videobevis kan brukes for å straffe ghaneseren.
- I 1994 bestemte FIFAs eksekutivkomité at disiplinærkomiteen kan benytte tv-bilder dersom brudd på spillereglene har blitt oversett av dommeren, forteller Blatter.
- Siden dette skjedde i en Champions League-kamp, så er det opp til UEFA å avgjøre om de skal se på tv-bildene.
FIFAs kommunikasjonsdirektør Markus Siegler beskriver retningslinjene i slike situasjoner.
- Man kan ikke oppgradere eller nedgradere fra et kort til et annet, men man kan handle dersom dommeren ikke har sett hendelsen.
UEFA venter nå på rapporter fra dommer Fandel og UEFAs delegat Indrek Kannik (Estland) før de bestemmer seg for om de skal gå videre med saken.