Alonso for tredje gang

Xabi Alonso er klar for sin tredje kamp fra start på en uke. Crystal Palace v Liverpool direkte på Canal+. Rushie vil ha målscorer til Anfield.

Ingen hvil for Xabi

Med en omgang reservelagsfotball, etter sitt benbrudd 1.januar, ble Xabi Alonso kastet ut mot Juventus på Stadio Delle Alpi.  Utrolig nok kom spanjolen gjennom de nitti minuttene, og var en av banens beste spillere.  Det samme var tilfellet mot Tottenham på lørdag, selv om pasningsgeneralen da ble byttet ut noen få minutter før slutt.  Det vil være naturlig om kroppen får en reaksjon, etter at en spiller uten kamptrening ikke lenger får det adrenalinkikket som ofte er der de første kampene, men manager Rafael Benitez sier at Xabi vil spille sin tredje kamp på en uke mot Portsmouth i morgen.

 

- Jeg tror Xabi vil spille fordi han er i veldig god fysisk form.  Jeg kjenner ham både på et profesjonelt og et personlig grunnlag, og jeg kan alltid ha gode samtaler med ham fordi han arbeider hardt og alltid tenker på sin fysikk.  Han snakker stadig med fysioterapeuten og er alltid positiv.

 

- Han fortalte meg i pausen på lørdag at han var litt sliten, og jeg tenkte på å bytte ham ut tidligere, men han kan slå skikkelige pasninger og kontrollere kampen.  Til slutt spilte han 80 minutter og hadde en god kamp.  Han er veldig viktig, siden han kan forandre en kamp for oss.

 

 

Liverpool live på lørdag

Crystal Palace v Liverpools sendes live kl 16.00 førstkommende lørdag, på hovedkanalen til Canal+.

 

 

- Vi behøver en som kan score 20 mål

Med fem ligarunder igjen er Milan Baros toppscorer i Liverpool FC med ni mål, og det at den fremste målscoreren i klubben skulle stå med et antall som ikke var tosifret ville skape historie i negativ forstand.  Skader har bidratt til at Liverpools mestscorende er langt nede på scoringslista men tidenes mestscorende i den helrøde drakta, Ian Rush, mener uansett at det er behov for å hente inn en angriper som er garantist for mål.

 

- Liverpool har ikke en naturlig målscorer for øyeblikket.  Det er ikke bare et problem for Liverpool, men få klubber har hva du kan kalle en typisk måljeger i dag.  Ruud Van Nistelrooy er det nærmeste man kommer.  Han er en som elsker å få baller å jobbe med inne i straffefeltet, og som scorer like gjerne fra kort hold som fra utenfor straffefeltet.

 

- Det har vært mye fokus på Fernando Morientes i de siste ukene, ikke minst fordi han bare har scoret to ganger siden januar.  Det bekymrer ikke meg siden du kan se hans kvaliteter.  Når han får en pre-season bak seg vil han være mye bedre fysisk og dermed skarpere foran mål.  Selv da er jeg imidlertid ikke sikker på om Morientes er en type som vil score mye.  Han er en målskive som andre kan kombinere med. 

 

- Det er ikke mange på markedet som kan scoringskunsten, kanskje bortsette fra en kar ved navn Michael Owen…