Alonso håper å bli historisk

Xabi Alonso håper før avspark i Champions League at Liverpool kan bli den første klubben som forsvarer trofeet etter at mesterligaen ble innført. Benitez tar imidlertid en kamp av gangen.

Xabi Alonso tror før avspark i Champions League, at Liverpool kan skape historie og vinne turneringen to år på rad. Ingen klubber har klart å forsvare tittelen etter innføringen av mesterligaen i 1992, men når Liverpool åpner gruppe D mot Real Betis i kveld er det med dette målet for øyet.

- Det er mulig. Vi så i fjor at man aldri skal ta for gitt hva som kommer til å skje. Men nå står vi foran vår første kamp i Champions League, og det er langt fram til finalen. Men vi ønsker å spille oss fram til finalen i Paris, og da må vi starte med å gjøre det bra i Sevilla, slår Liverpools spanske midtbanejuvel fast.

Han gjentar sin managers ord om at de andre klubbene vil prøve enda hardere for å slå Liverpool i år, ettersom de er regjerende mestere. Men han konstaterer også at de røde er fulle av selvtillit før turneringen tar til.

- Vi må imidlertid ikke ta lett på Betis. På hjemmebane er de et vanskelig lag å slå. De spiller med høyt tempo, og har gode vinger. Oliveira gjorde mange mål for dem i fjor. Når jeg spilte her for Real Sociedad, var Betis alltid et vanskelig lag å slå. Dette blir deres aller første kamp i Champions League, og det vil motivere dem, tror spanjolen.

- Legg finalen bak dere
Rafael Benitez har oppfordret sine spillere til å legge finaleseieren fra i fjor bak seg nå. Han påpeker viktigheten av å fokusere på fremtiden, og ikke hvile på gamle laurbær. Selv har han faktisk ikke et bilde fra seieren i Istanbul på sitt kontor på Melwood.

- Som manager er jeg stolt over det vi oppnådde. Liverpool har de beste supporterne i verden, og jeg er glad på deres vegner. Men du kan ikke dvele ved fortiden. Du må tenke fremover. Jeg liker ikke å se meg selv på bilder fra Istanbul eller paraden i Liverpool. Jeg foretrekker å konsentrere meg om jobben min, og bli respektert av mine spillere og supporterne. Det er nok for meg. Jeg har ikke et eneste bilde fra Istanbul-seieren på kontoret mitt. Det eneste bildet jeg har er fra når jeg skrev under for Liverpool. I stedet har jeg mange gode minner. Hjemme har jeg noen bilder, men ikke rundt hele huset. Jeg har noen kopier av trofeer hjemme, men det er mest for barna. Jeg foretrekker å konsentrere meg om sesongen som kommer, avslører Benitez.

- Jeg tenker ikke på å vinne europacupen igjen. Jeg fokuserer kun på å vinne neste kamp, og forbedre laget mitt. Jeg er stolt over at så mange av mine spillere spiller for sine respektive landslag, fordi det betyr at vi gjør framskritt. Jamie Carragher er et eksempel på dette.

Når det gjelder mottakelsen han venter i Spania i kveld, har Benitez følgende å si:
- Folk i Spania har som regel to lag de støtter. Sitt eget spanske lag og Liverpool. Vi har utrolig mange fans i Spania nå.

På pressekonferansen før kveldens kamp gjentok også Benitez at han tror han råder over enn sterkere tropp nå enn den som vant finalen i Istanbul i vår. – Etter min mening har vi et bedre lag og en bedre tropp. Vi er fortsatt litt tynt besatt i et par posisjoner, men vi må håndtere den situasjonen i alle fall frem til januar. Jeg tenker ikke på å vinne Champions League igjen, eller presset som følger med å være regjerende mestere. Jeg konsentrerer meg kun om neste kamp, og det er nå mot Real Betis. Vi vet det blir en vanskelig kamp. De har gode spillere, selv om de sliter med noen skader. De har en sterk tropp, og andre spillere vil komme inn og gjøre en god jobb.

- Vi gjorde en god jobb mot Tottenham i helgen, og jeg ser etter en lignende forestilling mot Betis, men satser på noen scoringer for oss denne gangen.

På spørsmål fra en spansk journalist, om Liverpool nå kun konsentrerer seg om andreplassen i gruppa etter Chelsea, svarte Benitez som følger: - I fotball vet du aldri hva som vil skje. Vi slo Chelsea i Champions League i fjor, så vi har selvtillit. Men nå konsentrerer vi oss kun om Betis.

Liverpool Daily Post tror Benitez kommer å bruke Peter Crouch som ensom spiss i kveld, med Steven Gerrard som bindeledd mellom midtbanen og Crouch. De spår også at spanjolene Alonso og Garcia vil starte kampen.