Alonso tror målene kommer

Liverpools midtbaneelegant tror det snart løsner for spissene våre. Premier League med søkelys på tilskuertall og billettpriser i toppdivisjonen. Grobbelaar utskrevet av sykehus.

Mye fokus har vært rettet mot Liverpool mange 0-0 kamper i seriestarten. Etter fire kamper har de enda ikke scoret et spillemål. Sesongens eneste ligamål kom på frispark mot Sunderland. Scoringen var signert Xabi Alonso. Spanjolen sier i dag at han er sikkert på at det løsner snart. Han sier videre:

- Jeg har tillitt til de spilerne vi har når det gjelder scoringer. Se bare på hva vi gjorde mot Real Betis. Vi kontrollerte første omgang og scoret to mål. Jeg er sikker på at vi vil se forbedringer foran kassa allerede i neste kamp og i kampene som kommer etterpå det.

- Det vi må jobber med er å finne riktig balanse. Defensivt fungerer ting utmerket, og det må ta med oss videre. Vi må bruke den ballasten til å endre tinge fremover på banen på en kontruktiv måte. Skal vi heve oss fra forrige sesong i ligaen må vi begynne å vinne, spesielt på bortebane. Tre poeng er helt klart målet lørdag.

Synkende tilskuertall i Premier League

FA Premier League skal sette ned en ”undersøkelseskomisjon” for å vurdere blant annet billettprisene i toppligaen i England. Selv om det fortsatt er veldig tidlig i sesongen har ni av 17 klubber merket lavere tilskuertall enn på samme tid i fjor. Liverpool er ikke blant disse klubbene. Sist søndag hadde for eksempel Blackburn bare 20.725 besøkende i TV-kampen mot Newcastle. Det er 9.000 mindre enn i forrige sesong. For bare en uke siden spilte Chelsea sin første Champions League kamp i gruppespillet med 13.000 ledige seter. Bare drøyt 29.000 var villig til å betale £45 eller mer for å se de blå mot Anderlecht. Da var det heller ikke billigere tilgjengelig barnebilletter.

Premier League fotballen har alltid vært god besøkt. Siden starten i 1992 har gjennomsnittet økt nesten for hver sesong. For alle klubbene totalt forrige sesong ble hele 94.2 % av billettene solgt. Det er høyere enn både i Spania og Tyskland.

En talsmann for Premier League innrømmer at de følger nøye med på hva som skjer på salg av billetter og innvirkningen av TV-sendt fotball. Foreløpig er det altfor tidlig å komme med noen dyptgående analyse for 2005/06, men det bekreftes at det er satt ned en komité som skal følge utviklingen. Dersom de gjør interessante funn vil dette bli presentert på et møte i november.

Grobbe på bedringens vei
Bruce Grobbelaar falt om og ble sendt til sykehus med magesår før helgen. Han var ute på et oppdrag for fotballmuseet i Preston da det skjedde, og han ble i full fart sendt til sykehus. Vi har overbrakt våre beste ønsker om god bedre fra alle røde her hjemme gjennom hans samboer. Hun kan for øvrig opplyse i dag om at den gamle målvakten nå er utskrevet og er på bedringens vei. Han takker for alle varme hilsinger og håper å være på Anfield neste uke når vi spiller mot Chelsea!