Alonso undersøkes i dag

Xabi Alonso gjennomgår en scan på sitt skadde kne i ettermiddag. Benitez innrømmer at det er usikkert om han kan spille mot Betis. Reina kommenterer sin gode statistikk.

Liverpool Echo kaster i dag litt mer lys over Xabi Alonsos skadesituasjon. Spanjolen gjennomgår i dag en scan på sitt venstre kne, for å slå fast det eksakte omfanget av skaden han pådro seg i sluttminuttene mot Portsmouth. Midtbanespilleren vil slite med å bli klar til kampen mot Real Betis, mens lagkamerat Luis Garcia nå definitivt har blitt erklært spilleklar til den kampen.

Alonsos kne er dermed den største bekymringen Rafael Benitez har før onsdagen.

- Han fikk et spark på kneskålen, og må gjennomgå en scan i dag før vi vet hvor alvorlig det er. Vi vet fortsatt ikke om han kan spille på onsdag eller ikke, uttaler Liverpool-manageren i dag.

Reina setter laget foran alt
Liverpool går til onsdagens kamp vel vitende om at de behøver bare ett poeng for å sikre avansement i turneringen. Førstemann som Rafael Benitez skribler ned på lagoppstillingen til den matchen blir trolig den solide sisteskansen Jose Reina. Den spanske keeperen insisterer i dag på at han gladelig ofrer sin rekke av kamper der han har holdt buret rent, dersom Liverpool likevel vinner kampen. Reina har, som vi skrev tidligere i dag, holdt buret rent i 13 av 20 kamper for Liverpool. 8 "clean sheets" er bokført på 11 kamper i Premier League. Det betyr at Liverpool allerede nå har holdt buret rent i en ligakamp mer enn i hele fjorårssesongen.

- Om jeg regner rett, så har jeg holdt nullen i åtte ligakamper nå. Men det viktigste er å vinne kampene. Laget ,og det å vinne kampen, vil alltid gå foran. Jeg vil være like glad om vi vinner hver kamp 3-2, og dermed ikke holdt buret rent igjen resten av sesongen, sier keeperen selv.

- Jeg vet at ”clean sheets” ser bra ut for laget, og for keeperen i særdeleshet, men det er laget som er viktigst, uttaler han etter å ha holdt buret rent i den fjerde kampen på rad mot Pompey.

Nå mener den ferske Liverpool-keeperen at han har blitt vant til den mer fysisk krevende spillestilen i Premier League.

- Premier League er utvilsomt mer fysisk krevende enn ligaen i Spania. Ballen er i lufta mer, men det er ikke noe problem for meg lenger. Dersom jeg må gå for en ball, så går jeg, og det er ikke noe problem i det heletatt. Det er en fysisk idrett, men for en keeper er jobben uansett ikke så ulik fra land til land.

- Nå spiller vi bra både i ligaen og i Champions League. Vi jobber hardt, og spiller som et lag. Vi forsvarer oss kompakt og dypt, og vi skaper mange sjanser i alle kamper. Det er viktig for oss å fortsette slik.

- Vi spiller bra som lag nå, og da mener jeg ikke bare i forsvarsrekka. Alle er sammen om dette. Det er viktig for meg og forsvaret å holde nullen. På den måten sprer vi trygghet til de andre lagdelene. Nå må vi jobbe for å holde oss på samme høye nivå, og dermed vinne vår neste kamp ved hjelp av god fotball, avslutter Reina.