Arvefiender møtes i London

England og Frankrike har alltid vært som hund og katt. I morgen møtes landenes U21-lag til viktig EM-playoff. Riki linkes. Murphy angrer ikke.

Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec mot Scott Carson og John Welsh. I morgen er det duket for prestisjeoppgjør når England U-21 braker sammen med arvefienden Frankrike U-21 i London. En plass i sommerens U21-EM står på spill. Returen går i Frankrike i neste uke.

Både Sinama-Pongolle og John Welsh var involvert da Liverpool i fjor slo Tottenham ut av ligacupen. Flo gjorde sågar utligningsmålet etter 117 minutter, og toppet det hele med å sette inn det avgjørende straffesparket i den påfølgende straffespark-konkurransen. I morgen har begge sjansen til et trivelig gjensyn med White Hart Lane.

Florent Sinama-Pongolle har følgende å si til UEFA sin nettside før kampen: - I England blir jeg ikke betraktet som noen stor målscorer. Folk her ser på meg som en brukbar angrepsspiller, en som kan fylle flere roller og gjøre en jobb når det kreves. Når jeg spiller for Frankrike blir jeg betraktet som spydspiss og målgjører. Folk i Frankrike anser meg for å være en målscorer, og det er også slik jeg betrakter meg selv.

- Spillet er mye mer fysisk i England, så jeg har blitt tvunget til å bli mer aggressiv. Jeg har gradvis blitt sterkere, og er mye bedre med ryggen mot mål nå. Jeg har også blitt bedre til å føre ball. Vi har noen gode spisser i Liverpool, men vi har alle ulike kvaliteter. Jeg lærer utrolig mye av Fernando Morientes. Hans spill handler kun om intelligens og talent. Hans bevegelser er enestående, og han vet alltid når han skal slakke av, og når han skal akselrere. Men jeg beundrer også Peter Crouch. Når du først ser han, antar du at han er litt klumsete. Men han er tvert i mot fantastisk med ballen i beina, og han har en utrolig evne til å holde på lærkula. Han er fortsatt ung, men starter likevel kamper både for Liverpool og England. Han er et virkelig aktivum for oss.

- Også Djibril Cissé setter et flott eksempel for meg. Jeg pleide å se opp til han når han spilte i Auxerre, men nå er vi kamerater. Han er en ren målscorer. Får han ballen foran kassa, vil han forsøke alt for å sette den i mål.

Riki linkes igjen
Ryktene om at den spanske spissen Riki blir fulgt med argusøyne av Rafael Benitez har gjenoppstått. Getafe-spilleren kan benyttes både som spiss og høyreving, og har gjort en meget god sesong i La Liga for sin klubb så langt.

Getafe-president Angel Torres siteres i dag på at klubben er åpne for tilbud på spilleren.

- Dersom et vi får et godt tilbud, vil vi diskutere dette. Men vi ønsker heller ikke å svekke laget, sier han.

Murphy angrer ikke
Danny Murphy sier i dag til Sky Sports sitt nettsted at han slett ikke angrer på at han forlot Liverpool, selv om han trolig gikk glipp av en Champions League-medalje ved å forlate klubben. Midtbanespilleren hevder at personlig lykke betyr mer for han enn medaljer og lukrative kontrakter.

- Jeg kunne ha blitt i Liverpool og plukket opp en Champions League-medalje, men da hadde jeg trolig blitt sittende på tribunen store deler av tiden, og det ville ikke ha vært bra for meg. Det betyr mer å få spille kamper hver uke, og jeg angrer ikke på at jeg valgte personlig lykke fremfor medaljer og penger, uttaler Murphy.