Ayestarán positivt overrasket over fremgangen

Assistent-manageren trodde ikke laget skulle utvikle seg så mye på kort tid. Harry glad for å være tilbake etter et år preget av skader og frustrasjoner. Fernando Morientes glad for å endelig ha funnet seg til rette i England.

Assistent-manager Paco Ayestarán mener at Liverpool alltid bør være med å kjempe om Champions League-tittelen, men innrømmer at han er overrasket over at de røde har forbedret seg så raskt.
- Jeg var ikke fornøyd med nivået vårt mot slutten av forrige sesong, selv om vi vant Champions League, uttaler Ayestarán.

- I år har vi forbedret oss veldig. Vi er snart kommet opp på det nivået et lag som Liverpool må være på. I det minste bør vi være i nærheten av å vinne Premier League og Champions League hver sesong. Det bør forventes av oss.

- Vi trenger fortsatt å utvikle oss for å komme videre. Det er en kombinasjon av faktorer som vil avgjøre hvor langt vi kommer de neste månedene og årene. Det er en kontinuerlig prosess som aldri slutter i fotball. Det er alltid noe å lære og områder å jobbe med.

- Vi behøver fortsatt å forbedre kvaliteten i troppen, for eksempel. Det er ikke nok for oss å ta et steg opp og så stoppe der, fordi de andre lagene oss vil bli bedre.

- Det tok tre år i Valencia for Rafa og jeg til å føle at vi hadde det riktige forholdet til spillerne. Bare da visste vi at spillerne følte akkurat det samme som oss om kampen. Dere må huske på at vi bare har vært i Liverpool i 18 måneder, så vi føler at vi har en lang vei å gå før vi er på det nivået.

- Men forbedringene denne sesongen har kommet langt fortere enn vi kunne innbille oss. De siste seks månedene forventet vi en gradvis forbedring. Istedenfor har vi blitt slynget med stor hastighet opp på et høyre nivå.

- Målene for laget forandrer seg og blir mer ambisiøse hele tiden, avhengig av nivået spillerne viser oss. På nåværende tidspunkt tror vi at vi kan få en langt bedre sesong enn vi hadde forventet for seks måneder siden.

- For meg er den viktigste forskjellen fra forrige år at vi er mer bestemte. I tillegg virker laget i bedre form, spesielt mot slutten av kampene. Dette fordi spillerne er smartere i bevegelsesmønstret. De forstår nå hvordan de finner rom og hvordan de skal utnytte dem mot slutten av kampene. Forrige sesong kastet spillerne bort energi på bevegelser som var unødvendige.

- Synkroniseringen mellom spillerne i de ulike rollene var ikke god nok. Det er et område Rafa og jeg visste vi måtte forandre på. Nå forstår spillerne våre ideer bedre.

- Harry glad for å være tilbake
Harry Kewell har lagt et år med skader og frustrasjoner bak seg. Australieren takker Rafael Benítez for at manageren hele tiden har hatt tro på ham.
- Når man er ute med skade i over ett og et halvt år, så tenker man på om man noen gang vil komme tilbake til sitt beste. Jeg har hatt folk rundt meg som har gitt meg gode råd og min familie har også støttet meg. Det har hjulpet meg til å holde selvtilliten oppe, men det er en stor lettelse å være tilbake i spill igjen uten virkelige smerter. Jeg kjenner fortsatt litt, men vi jobber hardt og det går sakte, men sikkert bort. Det er som flere kilo har lettet fra mine skuldre.

- Jeg forsøker ikke å dvele så mye ved fortiden fordi det var en så elendig tid. Jeg vil heller tenke på fremtiden. Men supporterne visste gjennom hele forrige sesong hva jeg gikk igjennom. Det var ting jeg rett og slett ikke kunne gjøre grunnet skadene. Jeg visste det, manageren visste det, men noen ganger må man ofre seg for laget.

- Manageren ønsket at jeg skulle utfylle en rolle, og det var det jeg forsøkte. Jeg var tatt ut på laget i begge finalene sist sesong. Det viser hvor stor tillit Benítez har til meg. Det er jeg veldig takknemmelig for. Han har gitt meg mulighetene. Nå er det på tide å betale tilbake.


Nando har endelig funnet seg til rette i England
Fernando Morientes innrømmer at han har brukt mer tid enn forventet på å tilpasse seg den engelske fotballen etter overgangen fra Real Madrid i januar. Etter to mål mot Middlesbrough forrige helg tror spanjolen at han er på vei mot god, gammel form.
- Jeg trodde ikke det ville være så vanskelig i England. Jeg liker å tro at jeg er en åpen, tilpasningsdyktig person. Jeg har spilt i Frankrike også, så jeg ville tro at det ville være mer rett frem, men det har tatt tid.

- Det fysiske aspektet har vært vanskelig, men bare fordi jeg ikke har vært i form selv. Jeg hadde ikke spilt på lenge, så jeg fikk ikke vist 100% i kampene. Jeg håndterte det etter en stund.

- Jeg tror årsaken var en blanding. Ting utenfor banen stemte ikke helt, og mentalt, enten på trening eller i kamper. Dersom ting utenfor banen ikke fungerte, slik som familien din, barna dine, kona di, gjør det alt mye vanskeligere. Hvordan jeg er på banen er slik jeg er utenfor banen.

- Barna var litt triste i begynnelsen fordi de hadde reist fra vennene sine i Spania. Nå er min kona lykkelig her og vi har slått oss ned.

- Nå har jeg spilt et par kamper og jeg føler jeg har tilpasset meg. Det har tatt lengre tid enn forventet. Jeg er overrasket over det, men nå som vi nærmer oss 2006, håper jeg at jeg kan legge den erfaringen bak meg. Jeg kan nå se fremover, ikke bare for meg personlig, men også for laget.