Bare seier er godt nok i dag

Benitez, Alonso og Carragher er enige om at tre poeng er nødvendig dersom man skal ha håp om å legge press på Chelsea i kampen om å vinne Premier League.

Liverpool troner fortsatt øverst i gruppe G i Champions League, etter 0-0 mot Chelsea på onsdag kveld.  I ettermiddag er det klart for et nytt stormøte på Anfield, men denne gang i Premier League.  Chelsea har fått en perfekt start i årets liga, mens de røde fra Merseyside har spilt uavgjort i fire av sine fem første kamper.  I klartekst betyr det at kun tre poeng duger i dag dersom man skal ha et realistisk håp om å henge med helt i toppen.

Rafael Benitez antyder, i hva som har vært en usedvanlig skarp ordkrig fra den kanten, at Chelsea har muligheter til å forandre på sitt lag mens han selv stort sett vil satse på de samme som var nærme en seier i Mesterligaen.  Den som trolig har størst mulighet til å komme inn i startoppstillingen er en skadefri Muhamed Sissoko.

- Vår strategi på onsdag fungerte ikke godt nok siden det ble uavgjort, sier Rafa.  – Men vi spilte en god kamp og vårt opplegg vil bli det samme.  Jeg vet ikke om jeg kan forandre på noe.  De kan forandre på spillerne, men jeg er sikker på at de også vil ha det samme utgangspunktet.

- Vi har vist i en kamp at vi er et godt lag.  Forskjellen er at de kan bruke mye penger.  De kan ha fem eller syv gode spillere på benken.  Med mye penger har du flere muligheter til å styrke ditt lag.

- Dersom Chelsea skulle tape for oss denne helgen vil vi ha sjansen til å snakke om muligheten av å vinne Premier League, siden vi har slått det beste laget.  Som manager kan jeg ikke si at vi ikke kan vinne, fordi dersom vi begynner å vinne kamper kan vi gjøre det, men jeg må først og fremst tenke på hvordan vi kan forbedre vårt lag for hver uke som går.


Xabi Alonso, som gjorde sin beste kamp for sesongen på onsdag, mener Liverpool vil gå til dagens kamp med fornyet selvtillit:  - Jeg forventer ikke at denne kampen skal være særlig forskjellig fra den forrige.  De vil ha samme innstilling, men vi kommer til å møte dem med mye selvtillit.

- Jeg syntes vi spilte virkelig bra i andre omgang på onsdag, men alle våre sjanser kom fra dødballer.  Det synes klart at det vi må jobbe med er å score mål.  Vårt forsvar arbeider veldig bra.

- Jeg var ikke fornøyd med uavgjort siden vi fortjente å vinne.  Vi var de som angrep mest og de prøvde bare å vente og vinne andreballene.  Noen sier at vi burde være fornøyd med uavgjort på onsdag, men du kunne se at de var mer tilfredse med resultatet enn oss. 


Jamie Carragher understreker også at dersom det ikke blir full pott på Anfield kan Chelsea ha forsvunnet for godt øverst på tabellen.

- Hele landet ønsker trolig av vi slår dem.  Supportere ser med misunnelse på den typen spillere som de kan gå ut og kjøpe, alle disse superstjernene.  Jeg klandrer dem imidlertid ikke.  Hvis vi hadde en Ambramovich som kom til vår klubb ville det vært flott og jeg er sikker på at supporterne ville bli glade for det.  Dersom det er et lag som alle synes er best, da er følelsen at folk ønsker at de skal bli slått.  Slik var det med Manchester United gjennom mesteparten av de forrige tiåret og med Liverpool før det.

- Det er nå en utfordring for oss å ta dem igjen.  Det vil bli vanskelig etter måten de har skaffet seg et forsprang, det nytter ikke å nekte for det.  For noen år siden ville det være et godt resultat å spille uavgjort på bortebane, men slik det er med Chelsea nå vil hver gang du spiller uavgjort bety at du taper to poeng til dem.  Du kunne kanskje tape fem eller seks kamper og likevel vinne ligaen.  Nå kan du være ute av det om du taper to eller tre.

- Vi må imidlertid se på oss selv som genuine utfordrere til tittelen.  Vi er tittelholdere i Champions League og det neste målet må være å vinne den hjemlige ligaen.  Hvis vi kan slå Chelsea vil det sende ut en melding om at det er mulig.

- I forrige sesong beseiret vi lag som Milan, Chelsea og Juve, og da kan vi også gjøre det i ligaen.  Problemet har hele tiden vært, mens jeg har vært i klubben, stabiliteten.  Jeg føler sulten og desperasjonen hos fansen.  For en klubb av denne størrelsen, og med det pengebeløpet som er blitt brukt de siste årene, har det gått alt for lenge.  Vi burde ha vært mye nærmere.

Liverpool v Chelsea har avspark kl 17.00.  Vi oppdaterer som vanlig kontinuerlig her på liverpool.no, og du kan få sendt alt det vesentlige som skjer ved å logge deg inn på vår SMS-tjeneste.